Welke lippenstift past bij jou?

Lippenstift en mascara, dat zijn de twee producten waar vele vrouwen niet zonder kunnen.  Dit artikel stelt alle types voor!

Matte lippenstift
Mat, mat, mat. Dat is het enige waar jij aan denkt als het op lippenstift aankomt. Glans en gloss is niets voor jou en het liefst merk je er helemaal niets van dat je iets draagt op je lippen. Je moet er wel rekening mee houden dat matte kleuren vaak iets donkerder uitpakken op de lippen en dat de lipstick velletjes benadrukt. Aan de andere kant zie je er jonger uit wanneer je iets zonder glans draagt.


Hydraterende lippenstift

Is een lippenstift die aanvoelt als lippenbalsem helemaal jouw ding? Dan past de hydraterende lippenstift bij jou. Dit is bovendien de beste keus voor meiden met drogere lippen, omdat dit dan niet extra benadrukt wordt in vergelijking met een matte lipstick. Hydraterende lippenstift bevat meestal ingrediënten zoals vitamine E, aloë vera en glycerine. Dit type lipstick moet je vaker bijwerken dan gemiddeld, maar je lippen zien er dan wel verzorgd uit.

Satin lippenstift
Klinkt de formule van een hydraterende lippenstift als muziek in je oren, maar ben je op zoek naar een variant die beter gepigmenteerd is? Verdiep je dan in satin lipsticks. Ze geven glans aan de lippen en bevatten verzorgende ingrediënten met een hoger oliegehalte, maar zien er qua pigmentatie beter uit. Het kan wel even duren voordat de kleur er mooi op zit, dus blijf smeren totdat je het gewenste resultaat hebt.

Crème lippenstift
Een crème lippenstift is wat dikker qua structuur. Bovenal is het een geschikte variant voor meiden met dunnere lippen, omdat het niet heel glanzend of heel mat is, maar wel de lippen effen maakt. Deze lipsticks bevatten meer wax dan de gemiddelde lippenstift en beschermt de lippen mede daarom beter.

Frosted lippenstift
Frosted lippenstift laat je lippen glanzen op een heel andere manier. Het heeft vaak een (koele) parelmoerglans die je mond laat glinsteren. De formule is droger, dus het is wel belangrijk dat je geen droge lippen hebt omdat velletjes en scheuren anders meer opvallen. Gebruik van tevoren een lippenbalsem om dit te voorkomen.


Gloss lippenstift

Een populaire lippenstift onder meiden met smalle en dunne lippen is de gloss! Hoe glanzender, hoe beter want in dat geval lijken je lippen een stuk voller. Je krijgt er geen Kylie Jenner lippen van, maar optisch vergroot een gloss toch je lippen. Het voordeel van een gloss lippenstift is dat het langer blijft zitten dan een gewone lipgloss en dat het beter gepigmenteerd is.

Langhoudende lippenstift
Soms heb je gewoon niet de tijd en de zin om je lippenstift bij te werken, dus daarom draag je liever niets op je lippen. In dat geval heb je vast niet van langhoudende lippenstift gehoord, want dat klinkt als de perfecte match voor jou. Deze lipstick breng je ’s ochtends – of wanneer dan ook – aan en hoef je de rest van de dag niet bij te werken.

Bron