6 avondtips om rimpels te voorkomen

We worden allemaal ouder maar door je huid extra goed te verzorgen en beschermen kan je deze helpen om rimpeltjes te voorkomen.
1. WAS MET EEN CLEANSER
Wat je huidtype ook is, om olie, viezigheid, make-up en luchtvervuiling die zich de hele dag door op je gezicht verzamelt te verwijderen moet je je huid reinigen met een cleanser. Naar gelang je huidtype kan dit een melk, een schuim of een gel zijn.

Laat je schoonheidsspecialiste een huidanalyse doen om zo te bepalen wat je huid nodig heeft.

Hoe?
Masseer je gezicht en nek 30 seconden tot een minuut. Vergeet je oogleden niet. Wel voorzichtig zijn. Voor een gevoelige huid rondom de ogen gebruik je best een oogreiniger.

2. SPOEL MET WARM WATER
Gebruik wat lauw/warm water op een washandje of sponsje om de restanten af te nemen zodat je aderen zich verwijderen en de bloedsomloop toeneemt.

3. SPOEL MET KOUD WATER
Volg op met koud water. Hierdoor gaan de bloedvaten weer dicht en wordt de huid strakker.

4. DROOG GEZICHT MET EEN HANDDOEK
Als je geen gevoelige huid hebt kan je licht wrijven om dode huidcellen te verwijderen en jonge cellen naar de oppervlakte te helpen komen. Beweeg de handdoek naar boven, tegen de zwaartekracht in. Doe dit snel maar met zorg – de handdoek kan het nodige werk doen zonder kracht te gebruiken. Heb je echter een gevoelige huid dan dep je voorzichtig je huid droog.

5. BESCHERM MET EEN SERUM
We hebben allemaal een of andere combinatie van moisturizer en antioxidanten nodig (denk aan vitamine C en E die je huid repareert en beschermt) Kies voor een serum mét antioxidanten icm met een serum tegen rimpels of oneffenheden dat daadwerkelijk in de huid trekt en het oppervlakte verandert.

Welke product?
Dat hangt eigenlijk van welk huidtype je bent. Aangezien de meeste van deze producten, echt effect hebben – vb een gedeelte van de bovenste huidlaag verwijderen – is het raadzaam om advies te vragen van je schoonheidsspecialiste.

Als je een paar kleine lijntjes hebt, een paar plekjes en wat grotere poriën, overweeg dan een serum met alpha hydrocy acids (AHA’s).

Meer nodig? Kies dan een product met vitamine A.

6. HYDRATEER
Wil je een gezonde huid die niet droog en schilfering aanvoelt. Dan is het aangewezen zoveel mogelijk vocht in die laag dode huidcellen aan de oppervlakte te krijgen. Daarvoor gebruik je een hydraterende crème.. In de vorige stap heb je een product tegen rimpels en oneffenheden gebruikt daarom is het noodzakelijk je huid opnieuw te hydrateren en te voeden. Door te eindigen met een hydraterende crème sluit je alles mooi af.
© Christel Willems – www.beau-beau.be