DIY maskertjes

Tussen de professionele schoonheidsbehandelingen uitgevoerd door je schoonsheidespecialiste is het leuk om je gelaat een zelf te verwennen met huidvriendelijke DIY maskertjes:

In onderstaan artikel vind je enkele leuke selfmade gezichtsmaskertjes. Leuker is natuurlijk om deze samen met een vriendin uit te proberen.

 

Hydrateren en verkoelend, ideaal voor in de zomer:

Benodigdheden:

– Halve avocado

– Halve banaan

Prak de banaan samen met de avocado tot een gladde massa en leg het voor drie uur in de koelkast. Daarna kun je het op je gezicht smeren en moet je het 20 minuten laten intrekken. Je gezicht zal daarna zacht en gehydrateerd aanvoelen.

 

Mee-eters of comedonen:

Benodigdheden:

– Drie eetlepels havermout

– Twee eetlepels honing

–  Bekertje water (1/4 deel)

Doe drie eetlepels havermout in een kom en voeg daar het bekertje water aan toe en twee eetlepels honing . Als de vlokken havermout te groot zijn kun je deze het beste eerst even in de blender gooien. Meng het geheel  goed door. Daarna kun je het goedje aanbrengen op je gezicht. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water.

 

Verkleinen van de poriën:

Benodigdheden:

– Een ei

– Éen eetlepel honing

Breek het ei doormidden in een kommetje en gooi de schaal weg. Voeg daarna één eetlepel honing toe en meng het geheel tot het een egale substantie is. Breng het daarna aan op je gezicht en laat het voor 20 minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauw water.

 

Stralende huid en voorkomen van walletjes:

Benodigdheden:

– Een kwart van een komkommer geschild

– Een halve beker gevuld met yoghurt

Stop de komkommer samen met de yoghurt in de blender en mix het geheel tot het een vloeibare substantie is. Daarna kun je het aanbrengen op je gezicht door middel van een watje of een maskerborstel (Hema). 15 minuten laten intrekken daarna afspoelen met water.

 

Like onze facebookpagina en laat ons weten als je eentje uitgeprobeerd hebt! 🙂 We horen graag jullie ervaringen.
Schrijf je in op onze Health & Beauty tips en ontvang meer leuke maskertjes die je lekker zelf kan samenstellen.