Suiker…worden we eigenlijk ziek van waar we het meest van houden?

Overal vind je tegenwoordig suiker in verwerkt en we vinden dat allemaal super lekker. Vanuit onze oergenen bekeken, is het ook niet zo vreemd is dat we gek zijn op suiker.
Waarom dan?

We verbruiken heden ten dage 365 dagen per jaar suiker, in totaal is dat zo’n 50 kilo per persoon per jaar. Daarvan geraken onze genen erg in de war. Veel mensen denken dat dit niet voor hen geldt. Wat ze zich niet realiseren, is dat circa 80% van deze hoeveelheid onzichtbaar ‘verpakt’ is in voedingsmiddelen, waarin we suiker totaal niet verwachten: in brood, soep, dressings, sauzen enzovoort.
Maar is er een oplossing?

Suikers kunnen onder wel 50 verschillende namen op het etiket staan. Iedereen weet inmiddels wel dat suikers niet echt gezond zijn, maar het wordt ons wel erg lastig gemaakt met al die onzichtbaar verpakte snelle suikers.
Hoe kunnen we deze snelle suikers dan vervangen?

Wil je graag weten waarom we zo verlekkerd zijn op suiker en waarom het net zo ongezond is? Wil je enkele goede tips ontvangen?
Vul onderstaand formulier in en ontvang een leuke verrassing!

Bron Rineke Dijkinga