8 tips om stralend op een foto te staan

De zomermaanden zijn ideaal om leuke kiekjes te maken samen met vrienden, familie, … aan het zwembad, op feestjes, bbq’s, festivals, … Maar hoe laat je nu het beste van jezelf zien en maak je die zo geliefde geslaagde foto’s?

Hier zijn 8 algemene tips die gebruikt worden bij een fotoshoot. Kijk voor je begint ook altijd eerst welke je mooiste kant is. Laat deze dan in ‘the picture’ zetten.

  1. Draai je lichaam altijd een beetje zijwaarts en zet 1 voet voor de andere. De voorste teen naar de camera richten en je gewicht op de achterste voet plaatsen.
  2. Om een dubbele kin te vermijden steek je je hoofd lichtjes uit.
  3. Borst vooruit en schouders naar achteren. Niet overdrijven want dan oogt het heel bizar. Trek daarbij je buik lichtjes is voor een perfecte afwerking.
  4. Blubber armen voorkom je door ze lichtjes weg te houden van je lichaam.
  5. Vlak voor een foto getrokken wordt, kijk je best even weg. Op het moment dat men trekt kijk je in de camera en glimlach je of smize je. Dit geeft een natuurlijk resultaat. Oefening baart kunst is hier de regel.
  6. Slanker lijken? Plaats dan je handen net boven het dunste deel van je heupen.
  7. Optisch langere benen? Laat een arm naast je lichaam hangen en plaats de andere op je heup. Kruis je been van de kant van de hangende arm achter het andere been.
  8. Over je schouder kijken geeft ook altijd een mooi effect. dit doe je door je lichaam van de camera weg te draaien en over je schouder kijken. LET OP! Draai je nek niet te ver want dat oogt heel onnatuurlijk.

Heb je nog meer tips en tricks? Dan kan je ze aanvullen op onze facebookpagina onder dit artikel.

Have fun bij de volgende shoot!