Grove poriën

Wat zijn grove poriën?

Onze huid heeft zowel onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) als poriën die talg afscheiden (talgklieren). Vergrote poriën vindt men vaak rond de neus en op de T-zone dus bij een vettere huid. Grove poriën kunnen we helaas niet verkleinen. We kunnen ze wel minder zichtbaar maken.  

Doordat de hoeveelheid collageen in de huid afneemt bij het ouder worden vermindert de stevigheid van de poriënwandjes. Talg, make-up resten en andere soorten vervuiling die erin achterblijven rekken de poriën als het ware open waardoor ze meer zichtbaar worden. Ook de zweetklieren in de huid komen door verslapping van de huid meer aan de oppervlakte te liggen. Vaak is het ook genetisch bepaald. Wanneer de huid veel talg afscheid (vette huid) staan de poriën wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg.

Grove poriën kunnen we helaas niet verkleinen. We kunnen ze wel minder zichtbaar maken. Hou er tevens rekening mee indien grote poriën genetisch bepaald zijn, deze moeilijker te behandelen zijn.

Wat kunnen wij doen?  

> Hydrafacial (preventief tegen vergrote poriën)

> Peels in kuurvorm (egaliserend)

> Microneedling + peel in kuurvorm (vergrote poriën)

WIL JE GRAAG MEER INFO?
BEL ONS OP 0471/204554 OF MAAK SNEL EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS* HUIDANALYSE