Grove poriën

Wat zijn grove poriën?

Onze huid heeft zowel onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) als poriën die talg afscheiden (talgklieren). Vergrote poriën vindt men vaak rond de neus en op de T-zone dus bij een vettere huid.

Doordat de hoeveelheid collageen in de huid afneemt bij het ouder worden vermindert de stevigheid van de poriënwandjes. Talg, make-up resten en andere soorten vervuiling die erin achterblijven rekken de poriën als het ware open waardoor ze meer zichtbaar worden. Ook de zweetklieren in de huid komen door verslapping van de huid meer aan de oppervlakte te liggen. Vaak is het ook genetisch bepaald. Wanneer de huid veel talg afscheid (vette huid) staan de  poriën wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg.

De cosmetische industrie speelt hier natuurlijk op in met de verkoop van allerlei poriënverkleinende serums of crèmes. Helaas, kunnen poriën daarmee niet verkleind worden. Ze worden enkel opgevuld waardoor ze tijdelijk minder zichtbaar zijn. Wat wel kan is de huidstructuur verfijnen waardoor deze grove poriën minder zichtbaar worden.

Wat kunnen wij doen?  

> Microdermabrasie (enkel in de herfst/wintermaanden)

Dermapen (enkel in de herfst/wintermaanden)

> Image Skincare Peel level III

WIL JE GRAAG MEER INFO?
BEL ONS OP 0471/204554  OF MAAK SNEL EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS CONSULT/HUIDANALYSE