MELASMA

MELASMA

Melasma is een geel-bruine gevlekte pigmentatie in het gelaat, rond de ogen, de mond, wangen, op het voorhoofd en de hals veroorzaakt door een verhoogde activiteit van de pigmentcellen. Meestal in spiegelbeeld. Vaak veroorzaakt door een hormonale schommeling en wordt ingedeeld naar de diepte van het overmatige pigment.

Factoren die dit kunnen uitlokken zijn:

  • zwangerschap
  • hormonale schommelingen
  • gebruik anticonceptiepil

Er bestaat een oppervlakkige type (het pigment zit voornamelijk in de opperhuid) en een diepe type (het pigment zit voornamelijk in de lederhuid). Helaas is gebleken dat in de meeste gevallen het pigment zich zowel in de oppervlakkige als in de diepere lagen bevindt. De vlekken kunnen worden geëgaliseerd waardoor deze minder aanwezig zijn. Vaak is ook een onderhoudsbehandeling nodig, bijvoorbeeld in het najaar, om de pigmentvlekken vaag te houden.

Voorkomen dat de melasma erger wordt doen we door:

Een dagcrème met hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30) te gebruiken of een sunblock. Ook op plekken waar zich geen melasma bevindt en elke 2u vooral 11 uur ‘s ochtends en 2 uur ‘s middags, omdat dan de zonkracht het hoogst is. Zonnebank wordt ten zeerste afgeraden.

Vaak zijn ook geneesmiddelen een boosdoener. We gaan achterhalen welke de triggers zijn en deze via de arts eventueel een alternatief laten voorschrijven.

Pigmentaanmaak afremmen

Oppervlakkig gelegen pigmentaties kunnen in de regel goed verdwijnen. Dieper gelegen pigment bij melasma is met behulp van huidige therapieën niet effectief te verwijderen. Dit doen we met de gepaste thuisverzorgingsproducten.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

De wereldwijde N°1 in depigmentatie behandelingen. Cosmelan is al 25 jaar dé behandeling bij uitstek bij hyperpigmentatie. Met de Cosmelan intensieve behandelkuur en het favoriete product van de meest prestigieuze huidtherapeuten, artsen en dermatologen wereldwijd bereik je topresultaten.

De Cosmelan bevat 5 behandelingen incl productenpakket van Mesoestetic.

Lees meer…

De Lumi 8 LED is een CE medisch goedgekeurd intens LED-licht, voor de huidverbetering van alle huidtypen.

Jarenlang onderzoek heeft namelijk aangetoond dat LED-lichttherapie de fibroblasten en de collageenvorming stimuleert, de celstofwisseling en de bloedcirculatie versnelt en verbetert.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA