PIGMENTVLEKKEN

PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Dit is een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid welke een beschermende functie bieden tegen UV-licht. Bij teveel zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. Er ontstaan donkere bruine plekjes op het gelaat en lichaam. De zon is hier vaak de oorzaak van maar ze kunnen ook aangeboren zijn.

Niet alle pigmentvlekken zijn onschuldig. We hanteren hiervoor de ABCDE regel om veranderingen die kunnen wijzen op een huidtumor vroegtijdig op te sporen.

Aan de hand van deze ABCDE regel kan jezelf ook jou pigment en moedervlekken in het oog houden:

  • Asymmetry: de moedervlek is asymmetrisch.
  • Border: de randen zijn onregelmatig.
  • Color: de moedervlek verandert van kleur.
  • Diameter: de moedervlek is groter dan 6mm.
  • Evolution: de moedervlek verandert qua vorm, kleur, afmeting, dikte of oppervlak of wanneer de moedervlek jeukt of bloedt.

Indien er twijfel is over een pigmentvlek, word je doorverwezen naar een dermatoloog.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Bij een peeling wordt een dunne laag oude oppervlakkige huidcellen verwijderd waardoor pigment naar boven komt, zal vervagen en nieuwe jonge huidcellen worden aan de oppervlakte aangemaakt. De levende huidcellen worden gestimuleerd en het verouderingsproces vertraagt. De huid gaat er hierdoor zacht en egaal uitzien. Effectief tegen diverse huidproblemen.

Lees meer…

Skinbooster Collageen Inductie Therapie (CIT). De nieuwste en veiligste microneedling behandeling met de SkinPen voor een huid met o.a. pigmentatie. De SkinPen is een vernieuwde vorm van microneedling en anders dan alle andere microneedling behandelingen. Nu nog effectiever en veiliger, ervaar zelf het verschil.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven