VOCHTARME HUID

VOCHTARME HUID

In tegenstelling tot een droge huid die tekort heeft aan talg missen we bij dehydratatie een vocht tekort. Vochtarme huid voelt precies goed ‘gesmeerd’ en is meestal tijdelijke huidconditie. Herkenbaar zijn een minder soepele huid, dofheid, gevoeliger, zeer fijne droogtelijntjes, trekkerig gevoel vooral na douchen of indien er niet meteen iets gesmeerd wordt. Ook er jeuk worden waargenomen.

Een vochtarme huid wordt meestal veroorzaakt door verkeerd gebruik van cosmetica. Berucht zijn te agressieve reinigers, veelvuldig douchen of badderen, irriterende cosmetica, medicatie en te vaak scrubben. Hierdoor gaat de barrièrefunctie van de huid kapot en raken we natuurlijke vochtvasthoudende stoffen in onze huid (NMF’s) kwijt. Ook zon, airconditioning, temperatuurschommelingen en bepaalde huidcondities kunnen een vochtarme veroorzaken.

Een vochtarme huid kan grofweg drie hoofdoorzaken hebben:

  • De verdamping uit de huid is te groot (bv door een luchtvochtigheid lager dan 60% of een beschadigde barrièrefunctie van de huid) waardoor vocht niet goed in de huid blijft
  • De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden
  • Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Onder druk van 98% zuivere zuurstof gaan we een serum insluizen in de huid. Dit serum bevat heel actieve ingrediënten zoals; hyaluronzuur, aloë vera, groene thee, vit. A,C,E. Door de druk van de zuurstof ( 3.5 Bar ) kunnen we dit serum tot in de huidcellen (dermis) brengen en is de werking veel dieper en intenser.

Combineer met een Hydrafacial of kies onze Dermaplane Beau voor een top resultaat.

De huidcellen worden terug volumineuzer, de collageen- en elastineproductie wordt terug gestimuleerd en hersteld en vocht wordt aangevuld.

Na de behandeling worden verschillende gels aangebracht die een barrière te creëren om het laag moleculaire gewicht van hyaluronzuur in de huidcellen te bewaren en die aan de oppervlakte van de huid ook verder werkzaam zijn na huidverjonging en lifting.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA