Onzuivere huid

WAT IS EEN ONZUIVERE HUID?

De huid is uit balans en heeft o.a. puistjes, witte/zwarte comedonen, verwijde poriën en glimt. Het komt niet enkel voor tijdens de puberteit of bij zwangerschap maar er zijn die er hun hele leven mee geplaagd worden.

Bij een onzuivere huid zijn de poriën aan de oppervlakte van de huid verstopt. Het talg stapelt zich op in de talgklieren samen met vuil en dode huidcellen. Dit uit zich aan de zwarte puntjes of witte bobbeltjes onder de huid. Wanneer deze comedonen of mee-eters zouden ontsteken als gevolg van bacteriën die woekeren in de verstopte poriën, ontstaan er puistjes. Een onzuivere huid (vette huid) gaat meestal gepaard gaat met een verhoogde talgproductie.

Door gebruik van de juiste producten en verzorging is deze huid makkelijk onder controle te houden. Ga de huid vooral niet met geweld behandelen met oa. scrubs, … Hierdoor kan deze juist meer uit balans geraken.

Oorzaken kunnen zijn: Hormonaal, zwangerschap, stress, verkeerde verzorgingsproducten, reiniging of make-up en medicijnen.


WAT KUNNEN WIJ DOEN?

> HYDRAFACIAL

> LED THERAPY als extra of in kuurvorm om onstekingen te voorkomen