Verouderde huid

WAT IS EEN VEROUDERDE HUID?

Een jonge strakke huid heeft een stevig bindweefsel. Bindweefsel zit vol collageen en elastine. Naarmate we ouder worden, verminderd de aanmaak van collageen en elastine ontstaan fijne rimpels. De huid wordt slapper. Fijne rimpels worden uiteindelijk diepe rimpels gaan worden.

De tijd kunnen we niet terug draaien maar juist door de huid in balans te brengen en deze gezond te houden kan u op elke leeftijd een stralende huid kan hebben.

Door ons levensstijl aan te passen en de strijd tegen rimpels aan te gaan, zorgen we ervoor dat ons eigen vernieuwde levensstijl ons persoonlijke anti rimpel behandeling gaat worden!

Wat moeten we vermijden:

  • Zon: werkt huidveroudering in een versneld tempo in de hand. Onder invloed van de zon wordt de elastine in de huid bijzonder snel afgebroken. Gebruik altijd min een Spf 20 in de winter en een sunblock in de zomer met een UV-B en UV-A filter.
  • Zonnebril: Je ogen dichtknijpen tegen de zon veroorzaakt rimpels!
  • Roken: Zuurstof is belangrijk voor een jong uitziende huid. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie vermindert. Gevolg: een tekort aan zuurstof met huidveroudering en rimpels als resultaat.
  • Suiker, witte suiker, geraffineerde suiker: Suiker veroorzaakt afbraak van het collageen met als gevolg huidveroudering.
  • Koffie en alcohol: Droogt de huid uit en zorgt voor een belemmering van een goede bloedcirculatie. Weeral hier een tekort aan zuurstof.
  • Synthetische producten: Synthetische producten in de voeding en verzorgingsproducten. Vermijd alle kunstmatige geur- en kleurstoffen, de beroemde E-nummers! Behalve dat ze huidveroudering en rimpels veroorzaken, bestaat de kans op pigmentvlekken!
  • Stress: Een overmaat aan stress versnelt dan weer het verouderingsproces! Door stress gaat je huid er dof en moe uitzien. Lachen vermindert stress…
  • Luchtvervuiling: Het is onmogelijk om elke dag in een schone gezonde lucht te leven. Nefast voor je huid dus reinig grondig je huid en dit zeker 2 keer per dag.
  • Extreme diëten: Val je teveel af en kom je vervolgens teveel aan, het beroemde jojo-effect, verliest de huid zijn elasticiteit.

WAT KUNNEN WIJ DOEN?

> GENESIS icm peeling in kuurvorm (vermindering van verslapte en verouderde huid, bevordert de aanmaak van collageen en elastine en werkt liftend)

> SKINPEN icm radiofrequentie (voor diepere rimpeltjes en collageenstimulatie)

> LUMI 8 LED THERAPY in kuurvorm als extra boost tussen de behandelingen