Vette huid

WAT IS EEN VETTE HUID?

Een vette huid is goed te herkennen door te kijken naar de T-zone (kin, neus en voorhoofd). Als je een vette huid hebt glimt dit gebied vaak. Ook is een vette huid altijd dikker dan een niet-vette huid omdat er meer talg op het huidoppervlak zit met als gevolg dat de huid eerder verhoornd.

Talg is voor een belangrijk deel uit vet opgebouwd en heeft een onmisbare functie voor het lichaam. Het is een beschermingsolie die de huid beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op het moment dat je een vette huid hebt is het proces van talg aanmaken niet in evenwicht met het natuurlijke verlies.

Een vette huid heeft anderzijds ook voordelen want een vette huid verouderd veel minder snel en de huid blijft lang jong. Ook is deze huid veel sterker in verhouding met een droge huid. Het is aan te raden om de talgproductie weer in evenwicht te brengen want als dit lukt krijg je niet een droge huid maar een gezonde en goed beschermde huid. Probeer dus de balans te vinden om een optimale huid te creëren.


WAT KUNNEN WIJ DOEN?

> HYDRAFACIAL (maandelijks)

> ESTHETISCHE PEELINGS (in kuur en icm met thuisverzorging)