Wimpers hebben niet alleen nut om stofdeeltjes buiten het oog te houden maar maken je ogen mooier en sprekender. Maar ook opgelet handle with care! Met deze tips maak je van hun een echte eyecatcher!

1. WIMPERSERUM

Een mooie oogopslag begint bij het verzorgen van je wimpers. Met een wimperserum wordt de gezondheid van je wimpers verbeterd en gaan ze gezonder en voller ogen. Ook hydrateert een wimperserum de wimpers zodat de kans op uitdroging wordt verkleind. Daarnaast bevat een wimperserum dat ervoor zorgt dat de flexibiliteit, hydratatie en glans van de wimpers verbeterd worden. Afro Celina of Revitalash zijn goede merken. Ik gebruik momenteel zelf Afro Celina en zie echt een verschil.

2. CONDITIONER VOOR JE WIMPERS

Met wat amandelolie, een schoon mascara borsteltje (van een oude mascara) kun je je wimpers extra verzorgen. Breng ‘s avonds de amandelolie, olijfolie of wat vaseline aan op je wimpers. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers. Let wel op dat je dit steeds goed schoon maakt zodat er geen bacteriën in terecht komen. Ik reinig mijn borstels zelf met alcohol 80%.

3. MASCARA IN VERSCHILLENDE SOORTEN

Tegenwoordig vind je 1001 soorten mascara. Welke jou voorkeur is hangt natuurlijk af van wat je zelf mooi vindt. Je kan zo volume creëren, krullen, verlengen, waterproof… Sommige mascara’s bevatten meerdere eigenschappen. Waterproof mascara adviseer ik enkel voor de vakantie. Deze is moeilijk te verwijderen waardoor je harder gaat schrobben op je ogen en wimpers. Voor beiden dus nadelig. Voor dagelijks gebruik neem je best een klassieke mascara.

4. LASHES FROM A BOTLLE

Ja je leest het goed. Tegenwoordig vind je ook wimpers uit een flesje. Super handig en een mooi resultaat. Mijn favoriete product. Het zijn kleine zwarte vezeltjes die je in een handomdraai het effect geven van valse wimpers.

Je brengt eerst een mascara aan en dadelijk erna de vezeltjes. Doe dit wel terwijl je voorover bukt met een spiegeltje in je hand, anders hangen deze vezeltjes overal op je gezicht. Vervolgens 2de laagje mascara en klaar.

5. GOED MATERIAAL

Wimperkam:

Aan elkaar geplakte wimpers en klonter zijn not done. Gebruik daarom best een wimperkam. Je kamt ermee door je wimpers als de mascara nog niet helemaal droog is.

Wimperkrultang:

Last van platte wimpers (dan lijken ze korter)? Schaf dan een wimperkrultang aan om die mooie draai in je wimpers te verkrijgen. Hoe gebruikt je die het best? Zet de wimperkrultang voorzichtig vlak bij de wimperaanzet en druk de tang een paar seconden aan. Even verwarmen met je föhn geeft een extra houdbaarheid (doe dit wel niet elke dag). Doe dit alles wel voor dat je je mascara aanbrengt.

6. WIMPERS VERVEN

Ja ook je wimpers kan je laten verven. Je wimperverf blijft max 6 weken op je wimpers. Afhankelijk of je nog veel mascara gebruikt en je ogen daardoor ook goed moet reinigen. Mensen met blond haar en wimpers hebben hier vooral baat bij. Dat geeft dadelijk een mooie oogopslag.

7. VALSE WIMPERS

Heb je dunne of korte wimpers. Dan kunnen valse wimpers een oplossing zijn. Je vindt ze tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van een natuurlijke look tot en met een feestlook met veertjes of strassteentjes.

Wat je nodig hebt is een set wimpers en speciale wimperlijm. De lijm aanbrengen op de rand van de valse wimpers en zo dicht mogelijk op je eigen wimpers plakken.

8. WIMPER EXTENSIONS

Een andere oplossing voor te korte wimpers zijn wimper extensions. Hierbij gaan we wimper per wimper op je eigen wimpers plaken met een speciale rubberachtige pasta. Je moet hierbij geen mascara meer gebruiken.

Deze extensions blijven gemiddeld 2 maanden zitten. Het neemt wel erg veel tijd in beslag en je moet je wimpers om de paar weken laten bijwerken omdat de extensions mee uitvallen met je eigen wimpers.

8. WIMPERLIFTING

Met Wimperlifting van LVL Lashes lift worden je eigen wimpers gelift en geverfd. 
Deze unieke behandeling met siliconen pads is geschikt voor elke wimpersoort, lengte en dus niet schadelijk voor uw wimpers. LVL geeft een volledige voeding vanaf de haarwortel. Mascara en wimpertang worden overbodig. Persoonlijk ben ik hier meer voorstander van dan van de extensions.

10. REINIGEN

Wat je ook gedaan hebt met je wimpers, reinigen is steeds weer de boodschap. Reinig je ogen met een zachte oogreiniger. Doe dit met je vingers (voor mij de beste manier) of met een make-up pads. Doe dit steeds voorzichtig en gebruik geen brute bewegingen of schuur niet over je ogen. Zo vermijd je wimpers die uitvallen en hou je fijne lijntjes en rimpeltjes wat tegen.