De zomer is volledig in het land. Blote benen kan je niet meer wegdenken en haal die bikini’s maar boven.

Je hebt tegenwoordig ontzettend veel soorten ontharingen. Maar sommige vrouwen zweren toch nog bij het klassieke scheermesje.

Hoe lang je zo een scheermesje precies kan gebruiken, hangt af van vrouw tot vrouw: daarbij spelen haardichtheid, de haardikte en de huidtype een grote rol. Let op met botte mesjes want die verhogen de kans op snijwonden en ingegroeide haartjes.

Met deze 4 simpele tips geraak je zeker een heel eind verder:

1. GEBRUIK HEEL VEEL WATER
Maak de te scheren zone steeds goed nat. De haartjes worden hier zachter van en het vergemakkelijkt het scheren. Breng altijd een hydraterend scheerschuim of babyolie aan want bij droog scheren oefen je meer druk uit op de mesjes met als gevolg sneller bot. Ook je huid houdt niet van droog scheren.

2. VASTZITTENDE HAREN VERWIJDEREN
Dit doe je best met een oude tandenborstel. Sla nooit met tegen de rand van de wastafel om deze te verwijderen. Scheermesjes zijn zo flinterdun dat je ze bij elke slag tegen de rand meteen beschadigt.

3. ONTSMETTEN
Het is ook een goed idee om je scheermesje een tijdje onder te dompelen in alcohol. Dat helpt om het goed droog én gedesinfecteerd te houden. Ontsmettingsalcohol 70% kan je kopen in grote bussen.

3. DROOG VEGEN
Veeg je mesje niet af of droog aan een handdoek maar gebruik hiervoor de warme lucht van een haardroger. De coating, die om het staal heen zit, wordt hierdoor korrelig en zal ervoor zorgen dat het scheermesje plots heel wat minder comfortabel over je benen heen glijdt. Plaats het daarna in de houder of beker met de kop naar omhoog

Geniet van het zonnetje en denk eraan om je elke 2u je goed in te smeren met een Spf van minimum 30 tot 50.

© Christel Willems – Beau Beau