5 tips om rimpels en huidveroudering te voorkomen

Ouder worden we allemaal maar door je huid extra goed te verzorgen en beschermen kan je de klok een heel klein beetje terug draaien tov als je helemaal niets doet.

Door het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten thuis kan je je huid helemaal uit balans brengen en rimpels in dehand werken.

Alles start met de juiste reiniger en natuurlijk ook de juiste manier van reinigen. Met een correct advies voorkom je huidproblemen die vaak voortvloeien uit het gebruik van verkeerde producten.

Door het gebruik van een huidscan onze Observ 520 gaan we niet zichtbare huidproblemen ook in kaart brengen. Daaruit volgt een gepersonaliseerd advies uniek voor jouw huid.

Met onderstaande tips ben je al een eind op weg om huidveroudering en rimpeltjes te voorkomen.

Voeg zeker een maandelijkse Hydrafacial combi toe aan het rijtje om je cellen gezond en jong te houden.

Wat je huidtype ook is, om olie, viezigheid, make-up en luchtvervuiling die zich de hele dag door op je gezicht verzamelt te verwijderen moet je je huid reinigen met een cleanser. De afwas of was doe je namelijk toch ook nooit zonder reiniger. Naar gelang je huidtype kan dit een melk, olie, schuim of gel zijn.

Laat een huidanalyse doen om zo te bepalen wat je huid exact nodig heeft. Want bepaalde reinigers kunnen een uitdrogend effect hebben op je huid.

Hoe reinig je best?
Was je gezicht en nek altijd +/- 1 minuut. Zo kunnen de werkstoffen die in je reiniger zitten hun werk al verrichten. Vergeet je oogleden niet! Hiervoor kan je een aparte oogreiniger gebruiken indien je gevoelig bent.

Gebruik wat lauw/warm water op een washandje of sponsje om de restanten af te nemen zodat je adertjes verwijden en de bloedsomloop toeneemt.

Na het warme water spoel je met koud water. Hierdoor gaan de bloedvaten terug samentrekken en wordt de bloedsomloop opnieuw gestimuleerd.

LET OP! Heb je last van erge roodheden? Gebruik dan lauw water. Warmte is namelijk niet goed bij couperose, rosacea en vasculaire aandoeningen.

70% komt van je verzorging thuis en de overige 30% kan je optimaliseren door maandelijks een facial te laten doen.

Ik adviseer steevast om te kiezen voor de niet invasieve behandeling.

Hydrafacial icm met een booster of ander apparaat vb Geneo Trippolar, Intraceuticals of Genesis. Bij sterkere huidveroudering gaan we naar de Divine grijpen. Deze laatste is vrij intensief. De combi van naaldjes en radiofrequentie.

Wil je een gezonde huid die niet droog en trekkerig aanvoelt? Combineer jouw serums dan steevast met een crème. Het is aangewezen zoveel mogelijk vocht in de bovenste huidlaag vast te houden.

Kies voor een serum mét antioxidanten of vitamine C in de ochtend en eentje met vitamine A of zuren in de avond. Combineer je serums met altijd met crèmes omdat het gebruik van zuren of retinol je huid kan uitdrogen.

  • In de ochtend gebruik je na je serum best een hydraterende fluid met daarover altijd een SPF met een filter van minimum 30. De zon is namelijk de grootste factor in jouw huidveroudering (zie punt 5)
  • In de avond kies je dan voor een voedende / hydraterende crème met hoge werkstoffen zoals peptides, vitamine A, hyaluron en pigment verlichtende werkstoffen zoals arbutin, kojic acid, …

Aangezien de producten die echt effect hebben, cosmeceuticals of paramedisch zijn (dwz niet van de apotheek of drogist komen) en in de diepere huidlaag werken, is het wel raadzaam om advies te vragen aan je huidprofessional.

TIP! Start niet zomaar met sterke producten die je online kan kopen. Want je mag bijvoorbeeld niet alle werkstoffen met elkaar combineren!!! vb retinol + vitamine C

De zon is de grootste spelbreker als het om huidveroudering gaat.

  • UVA (aging) stralen zijn de boosdoeners. Wist je dat deze stralen zelfs door glas kunnen.
  • UVB (burning) daar gaat je huid dan weer van verbranden. Dit kan DNA schade opleveren waardoor huidkankers kunnen gevormd worden in de toekomst.
  • Dan is er nog het blauwe licht van de pc, gsm, tablet ed die je huid ook gaat verouderen. In onze zonnefactor zit daarom altijd een blauw licht filter.

TIP! Smeer DAGELIJKS een spf. Tenzij je een luie pyamadag hebt gepland met een goed boek.

© Christel Willems – www.beau-beau.be

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA