Ouder worden we allemaal maar door je huid extra goed te verzorgen en beschermen kan de klok wat terugdraaien. Ik zie het nog vaak dat mensen de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken en zo de huid helemaal uit balans brengen. Alles start met de juiste reiniger en natuurlijk ook de juiste manier van reinigen. Met een correct advies voorkom je huidproblemen die vaak voortvloeien uit het gebruik van verkeerde producten.

1. WAS JE HUID MET EEN CLEANSER

Wat je huidtype ook is, om olie, viezigheid, make-up en luchtvervuiling die zich de hele dag door op je gezicht verzamelt te verwijderen moet je je huid reinigen met een cleanser. Naar gelang je huidtype kan dit een melk, een schuim of een gel zijn.

Laat je een huidanalyse doen om zo te bepalen wat je huid exact nodig heeft.

Hoe?
Masseer je gezicht en nek altijd +/- 1 minuut. Zo kunnen de werkstoffen die in je reiniger zitten hun werk al verrichten. Vergeet je oogleden niet. Wel voorzichtig zijn. Voor een gevoelige huid rondom de ogen gebruik je best een oogreiniger.

2. SPOEL MET LAUW/WARM WATER

Gebruik wat lauw/warm water op een washandje of sponsje om de restanten af te nemen zodat je aderen zich verwijderen en de bloedsomloop toeneemt. LET OP ALS JE LAST HEBT VAN ROODHEDEN! Doe dit dan niet!

3. SPOEL MET KOUD/LAUW WATER

Volg op met koud water. Hierdoor gaan de bloedvaten weer dicht en wordt de huid strakker.

4. GEEF JE HUID EEN EXTRAATJE MET EEN SERUM

We hebben allemaal een of andere combinatie van moisturizer en antioxidanten nodig (denk aan vitamine C en E die je huid repareert en beschermt). Kies voor een serum mét antioxidanten icm met een serum met vitamine A tegen rimpels of oneffenheden dat daadwerkelijk in de huid trekt en het oppervlakte verandert.

Welk product?
Dat hangt eigenlijk van welk huidtype je bent. Aangezien de meeste van deze producten, echt effect hebben – vb een gedeelte van de bovenste huidlaag verwijderen – is het raadzaam om advies te vragen van je huidprofessional.

Als je een paar kleine lijntjes hebt, een paar plekjes en wat grotere poriën, overweeg dan een serum met alpha hydrocy acids (AHA’s).

Meer nodig? Kies dan een product met vitamine A.

!! Vergeet niet dat je het gebruik van deze serums moet opbouwen !!

5. HYDRATATIE EN VOEDING

Wil je een gezonde huid die niet droog en schilfering aanvoelt. Dan is het aangewezen zoveel mogelijk vocht in die laag dode huidcellen aan de oppervlakte te krijgen. Daarvoor gebruik je een hydraterende en voedende crème. In de vorige stap heb je een product tegen rimpels en oneffenheden gebruikt daarom is het noodzakelijk je huid opnieuw te hydrateren en te voeden omdat deze een uitdrogend effect kunnen hebben op de huid. Door te eindigen met een hydraterende crème sluit je alles mooi af.

© Christel Willems – www.beau-beau.be