1. Scheren = dikkere haartjes?

NIET WAAR

Een haar groeit steeds in een puntje. Als je de haarschacht bot afsnijdt met een scheermesje voelen ze gewoon stugger. Laat je ze terug lang groeien dan zijn ze even dik en donker zijn als voorheen. Scheren kan dus geen kwaad, let echter op dat je vaak genoeg je mesje vervangt om beschadiging van je huid te voorkomen.

2. Droge lippen = lippenbalsem gebruiken?

NIET WAAR

Lippen zijn dunner als de rest van je huid en hebben geen talgkliertjes met als gevolg dat ze ook sneller uit gaan drogen. Een lipbalsem legt een laag over het bovenste laagje met verhoornde, dode huidcellen. Vergeet je je lippenbalsem, dan zijn ze snel weer droog. Regelmatig scrubben met een lipscrub of schone tandenborstel is de beste oplossing om je lippen mooi te houden. Veel water drinken en niet teveel likken aan je lippen helpt natuurlijk ook. Wil je je lippen verzorgen? Dan gebruik je daarvoor best een aangepaste lippencrème. De Ormedic Lip Complex is een topper hierin. Hij herstelt je lippen in een recordtijd en geeft daarbij nog een plumping effect. Kisses for you!

3. Stress = meer rimpels?

WAAR

Heb je stress dan maakt je lichaam cortisol aan. Dit hormoon zorgt voor een snellere veroudering van de huid. Daarboven ga je meer fronsen wat zich uit in rimpels op je voorhoofd en ogen. Neem genoeg ontspanning niet enkel voor je lichaam en geest maar dus ook voor een jonger uiterlijk.

4. Een bruinere foundation = meer kleur?

NIET WAAR

Foundation is niet bedoeld om je meer kleur te geven, wel om te teint mooi egaal te maken. Daarom is het zo belangrijk dat je een foundation kiest die overeenstemt met je huidskleur. Een té donkere foundation over heel je gezicht, ziet er zeer onnatuurlijk uit. Wil je een heel natuurlijk effect? Ga dan voor een CC Cream. Clephar heeft eentje die zich aanpast aan je huidskleur, je huid gaat hydrateren en voeden en met een zonnefactor van 20 of 50. 4 vliegen in 1 klap dus.

5. Vaak epileren = minder haargroei?

WAAR

Epileer of hars je je wenkbrauwen of bovenlip regelmatig en heel intensief? Dan kan het haarzakje waar ze uit groeien op een gegeven moment beschadigd geraken met als gevolg dat ze niet meer terug komen. Daarom is het ook steeds opletten geblazen als je zelf aan je wenkbrauwen gaat plukken. Een haartje teveel verwijderen kan soms nare gevolgen hebben. Moest je dit toch aan de hand hebben, dan kunnen we dit oplossen met een microblading. Hierbij worden ontbrekende haartjes met een fijn mesje bij getatoeëerd voor een op en top natuurlijk effect.

Alle bovenstaande producten zijn verkrijgbaar in onze beautyshop.