De feesten zijn zo goed als voorbij en natuurlijk willen we wat overtollige kilo’s weer snel kwijt. Wissel je champagne, cava en wijn in voor onderstaande drankjes die niet enkel goed zijn voor je lijn maar ook voor je huid. Bovendien zijn ze heel erg lekker.  In deze blog geef ik je mijn 5 lievelings infusies.

Natuurlijk werken deze infusies niet zonder een uitgebalanceerd dieet, beweging en een correcte huidverzorging.

Een appeltje voor de dorst!

Appels werken zuiverend en ontgiftend. Ze bieden hulp om slechte vetten uit het lichaam te verwijderen. Heb je last van constipatie? Probeer dan zeker deze infusie eens. Kook 3 gesneden appels in water met kaneelpoeder. Laat 10 minuten trekken en klaar! Heerlijk in de wintermaanden. Koop je liever een kant en klare versie? Kies dan voor een appelazijn. Het zuur zorgt voor een juiste zuurgraad van de huid en biedt allerlei gezondheidsvoordelen.

Valeriaan versus rust

Valeriaan helpt je om stress en angstgevoelens te controleren. Heb je zin in junkfood of snelle suikers? Drink een beetje van een valeriaaninfusie. Dit zal de hunkering kalmeren en onder controle houden. Wij drinken het elke avond…niet in pure vorm maar gemengd met allerlei soorten verse thee. Je slaapt als een roos. Valeriaan vind je bij de drogist of in de kruidenwinkel.

Groene thee/ wonderthee?

Groene thee = antioxidanten. Deze helpen je om giftige stoffen te verwijderen uit je lichaam. Verwacht geen wonderen. Groene thee helpt je afvallen doordat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert maar groene thee is niet enkel goed voor je gewicht maar ook voor je huid, je immuunsysteem en om je concentratie en mentale gezondheid te verbeteren. Tevens bevat de groene thee polyfenolen die je huid beschermen voor de tekenen van photo-aging. Groene thee kopen wij altijd vers en in een natuurwinkel. Meng met wat biohoning voor een lekkere smaak de hele dag door.

Artisjok, tjok, tjokvol vezels

Deze helpt je het meest bij gewichtsverlies, omdat het als een antioxidant en natuurlijke diureticum fungeert. Artisjokken zijn rijk aan vezels. Hierdoor vermindert de glucose in je bloed en verlaagt het ook  de cholesterolwaarden. Het verlaagt de bloeddruk en het beste van alles: het versnelt je metabolisme. Antioxidanten zijn ook goed om je huid te beschermen. Koop enkele verse artisjokken. Kook ze in het water tot ze zacht zijn. Drink het kookwater gedurende de dag op. Eventueel weer met wat biohoning.

Kaneel warm en cosy

Het regelmatig drinken van kaneel met honing houdt het vet tegen om zich op te bouwen in het lichaam. Zelfs als je veel eet zal het vet zich niet kunnen opbouwen in je lichaam. Kaneel vermindert suiker in het bloed, versnelt de metabolisatie en vermindert eetlust en daarom is deze infusie aanbevolen voor gewichtsverlies. Heb je last van eczeem, droge huid of andere huidinfecties? Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken. Kaneelthee is 1 van mijn toppers. Vooral in de wintermaanden.

Dit waren mijn favorieten op het thuisfront. Bij Huidinstituut Beau Beau bieden wij bij elke behandeling een kant en klare thee/infusie op maat indien je dit wenst. Bekijk onze menukaart met onze verse huidverzorgende dranken van Téadoro voor een heerlijk ontspannend me-time moment.

© Christel Willems – http://www.beau-beau.be