Je zit vaak in het Kruidvat of bij andere drogisten borstels liggen. Maar waar kan je die voor gebruiken? Als je denkt dat die borstels enkel dienen om je rug te wassen, heb je het fout. In de blog van deze week lees je welke voordelen je hebt om zo een borstel in huis te hebben. Je krijgt er niet alleen een gladde huid van en het is ook heel goed voor de gezondheid van je huid.

Wat is dat eigenlijk dat droogborstelen en wat zijn de voordelen? Met deze tips ga je meteen aan de slag willen gaan.

  1. Buiten het peelen van je huid (waardoor deze heerlijk glad zal voelen), ga je je lymfstelsel ook stimuleren met als gevolg dat de afvalstoffen beter afgevoerd zullen worden. 2 vliegen in 1 klap dus.
  2. Door het borstelen van je lichaam verhoog je de bloedcirculatie in de huid waarbij de afval in de cellen versneld wordt afgevoerd. Dus het verbetert je bloedcirculatie.
  3. Verminderen van cellulite. Droogborstelen verzacht de harde vetophopingen, waardoor het opgeslagen vet gelijkmatiger verdeeld wordt. Vergeet niet dat je je leefstijl en voedingsstijl daarbij ook moet aanpassen. Je moet steeds ook de oorzaak aanpakken.
  4. Het werkt tevens als een massage zonder dat je de deur uit moet. Je wordt rustig, de spierspanning verminderd en je ontspant. Je huid gaat stralen en je voelt je helemaal zen.
  5. Door de massage van de lymfeknopen helpt het je om overtollig water en toxische stoffen af te voeren. Hierdoor verbetert de lever-en nierfunctie.

Hoe borstel je nu het best?

Neem een borstel met natuurlijke stijve haren en een lange steel. Zo kan je alle plaatsen op je lichaam bereiken. Droge huid borstel je best dagelijks. Maak een routine ervan. Gebruik de borstel altijd droog voor de douche of bad. Zo spoel je alle onzuiverheden van je lichaam. Borstelen kan van boven naar beneden of andersom.

Maak lange vegen beginnend aan je voeten of je nek en ALTIJD richting hart helpt de lymfeklieren om afval en vocht af te voeren. OPGELET! STRIJK NOOIT WEG VAN JE HART!!! Dit legt druk op de kleppen en kan scheuren/spataders veroorzaken!!!

Verzorg je huid na het baden of douchen steeds met een voedende olie. Ik douche of neem altijd een bad met de Nourishing Oil van Clephar. Daarna kan je je ook nog insmeren met dezelfde olie of een andere heerlijke geur. Mijn huid is in enkele weken enorm verbeterd.

Ook Marloes, blogster van Pearls & Stripes is vol lof over deze olie.

Veel succes!!