Aargh..je staat ‘s morgens op en je voorhoofd staat weer vol puistjes en rode bultjes….Waarom elke keer op die plaats vraag je je dan af. Het kan te maken hebben met allerlei factoren.
Kijk en ontdek wat je zelf al kan doen om die vervelende puistjes aan te pakken.

Zone 1 & 3: de zone van de blaas en het spijsverteringskanaal

Puistjes op je voorhoofd worden vaak veroorzaakt worden door wax, haarlak of gel. Maar ook door je huid te weinig te reinigen en verkeerde voeding. Eet je vaak fast-food en drink je te weinig? Past dan je levensstijl aan. Door meer natuurlijke voeding (zie Paleovoeding) te gaan eten en meer water te drinken kan je onzuiverheden gaan beperken. Je zal zien dat je na een maandje minder last gaat hebben.

Zone 2: de zone van de lever

Puistjes tussen de ogen zijn erg pijnlijk. Onzuiverheden, roodheid of schilfertjes kunnen wijzen op een teveel aan alcohol, vetrijk voedsel of voedselallergie√ęn. Wil je deze niet meer, vermijdt dan alcohol en eet niet meer na 20u.

Zone 4 & 10: de zone van de nieren

Heb je in de omgeving van je oren vaak puistjes? Dit kan komen door achtergebleven shampoorestjes, headsets, …. Maar het kan ook een teken zijn van je nieren die veel cafe√Įne en alcohol moeten verwerken. Vervang die twee voor water en thee!

Zone 5 & 9: de zone van de longen en holtes

Dus puistjes en onzuiverheden op de wangen? Misschien rook je. (Couperose of gesprongen adertjes in dit gebied wijzen meestal op allergie√ęn en komen vaker voor bij rokers.) Onzuiverheden kunnen ook¬† het gevolg zijn van verstopte huidcellen vaak door restjes cosmetica en make-up. Ga over naar een merk waar je huid bij kan ademen en zorg dat je ‘s ochtends en ‘s avonds je huid heel goed reinigt.

Zone 6 & 8: zone van de slechte uitscheiding

Onzuiverheden in deze zone hebben vaak te maken met make-up removers op oliebasis en een ongezonde levensstijl. Ook de alom bekende donkere kringen die vaak erfelijk zijn verergeren bij te weinig water drinken, een slaaptekort en een slechte uitscheiding.

Zone 7: zone van de neus en lippen

Als je vaak comedonen hebt rond je lippen kan dit veroorzaakt worden door veelvuldig gebruik van lippenbalsem of lipstick. Is het puntje van je neus vaak rood? Laat dan je bloeddruk checken.

Zone 11 & 13: zone van de hormonen

Onzuiverheden langs de zijden van de kin en kaaklijn worden veroorzaakt door hormonen. vb rond de menstruatie waar een toename van puistjes wordt waargenomen. Ontstekingen onder de kaaklijn komen ook wel voor door stress.

Zone 12: zone van de maag

Heb je puistjes in het midden op je kin dan kan het zijn dat je maag hebt.

Zone 14: zone van het immuunsysteem

Puistjes in je nek hebben meestal te maken met stress, maar je lichaam kan ook bezig zijn een ziekte weg te houden.