Denk jij ook vaak na over de werkelijke effectiviteit van huidverzorgingsproducten? Veel cosmeticamerken laten ons geloven dat hun product het beste is. Maar is dat ook zo? Ik zie vaak in mijn instituut dat mensen grijpen naar een crème waar reclame van werd gemaakt in de media en dat deze dan eigenlijk niet geschikt is voor hun huidtype. Dit kan voor een disbalans in de huid zorgen omdat elke huid anders is. Vergeet niet dat onze huid ons grootste orgaan is. Ondanks dat deze bij iedereen opgebouwd is uit dezelfde bouwstenen is de huid aan de buitenkant bij elke persoon verschillend. Er zijn zelfs zoveel verschillen dat iedere huid zijn specifieke verzorging nodig heeft.  Hoe kunnen we onze huid de juiste aandacht geven en is het mogelijk om die ‘bouwstenen’ in de diepte te bereiken?

Wat is nu het verschil tussen cosmetica merken en cosmeceuticals?

Laten we onze producten eerst eens even opsplitsen in 2 groepen namelijk cosmetica en cosmeceuticals.

Cosmetica merken gaan zich richten op de bovenste dode huidlaag (epidermis) en hebben een verzachtend en verzorgend effect. Je vindt deze in allerlei winkels, supermarkten en drogisterijen.

Cosmeceuticals hebben daarentegen geen oppervlakkige werking. Ze werken in de diepere huidlagen en zijn daarom uitsluitend op advies van de schoonheidsspecialist, huidtherapeut of dermatoloog te verkrijgen. Het gebruik van deze producten dient ook correct opgevolgd te worden en eventueel bijgestuurd om zo het gewenste resultaat te bereiken.

Wat is dat nu zo een cosmeceutical?

Cosmeceuticals zijn een combinatie tussen cosmetica en farmaceutica en bereiken wel een dieper niveau in de huid. Ze bevatten biologisch actieve ingrediënten, die een farmaceutische werking hebben en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblemen. Ook bevatten ze hogere percentages actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan cosmetica zorgen voor een dieptewerking in de huid, die voorbij de bovenste dode huidlaag gaat (tot in de dermis). Daarom kunnen verschillende huidaandoeningen ook dieper in de huid aangepakt worden, daar waar de oorzaak zich bevindt.

Wat is het voordeel van cosmeceuticals?

Het grote voordeel van cosmeceuticals is dat we onze huid correct gaan behandelen. Zo kan je een vette huid, acne, pigmentvlekken, droge huid, rosacea of huidveroudering met specifieke actieve werkstoffen gericht gaan behandelen en deze huidcondities positief beïnvloeden.

Image Skincare bestaat uit een brede reeks cosmeceuticals. Voor elke huid is er een speciaal ontworpen lijn en er kan in specifieke gevallen oneindig gecombineerd worden hierin. De producten geven middels een INCI-lijst (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) totale openheid over de ingrediënten. Met deze producten kan je dan ook echt de meeste huidproblemen aanpakken.

Heb jij interesse om meer te weten over deze producten? Boek dan eens een GRATIS huidanalyse voor een speciaal op jou huid samengestelde thuisverzorging.