Acné

Acné

Wat is Acné?

Acné is een vaak voorkomende ontsteking van de talgklieren in de huid en komt meestal voor in het gezicht maar ook op vaak op de rug. Acné komt zowel voor bij jongeren maar we zien het steeds meer verschijnen op latere leeftijd. Door verschillende factoren (vaak hormonaal zie puberteit) produceren de talgklieren meer talg dat dikker is van samenstelling waardoor de uitvoergang verstopt geraakt. Zo krijg je comedonen of mee-eters. De Propionibacterium acnes die voorkomt op elke huid gaat enzymen produceren die de cellen kunnen beschadigen. Door bacteriën in de talgklieren die de talg omzetten in vetzuren ontstaan scheurtjes in de follikel. De talg alsook de bacteriën lekken in het omliggende huidweefsel. Ons afweersysteem ziet dit als een vreemd lichaam waardoor een mechanisme in werking wordt gezet dat de talg en de bacteriën doet opruimen. Dit gaat gepaard met ontstekingen met de bijhorende warmte, roodheid, zwelling en pijn.

Acné triggers:

 • Erfelijkheid
 • Stress (veroorzaakt door het stress hormoon cortisol), vermoeidheid, hevige emoties
 • Cosmetica met minerale olie, harde alcohol, parfum en synthetische kleurstoffen
 • Haarproducten zoals gel, haarlak, …
 • Leef / werkomgeving (door bepaalde stoffen of veel zon)
 • Medicatie zoals anti-depressiva en medicijnen tegen epilepsie
 • Hormonen, het androgene testosteron (mannelijke hormonen)
 • Druk van vb motorhelm, mobiele telefoons
 • Krabben, pulken en (uit)knijpen
 • Vitamine B supplementen
 • Voeding zoals geraffineerde suikers, melk, granen, …

Verschillende stadia van Acné:

Graad 1
De huid heeft enkel comedonen/mee-eters, open of gesloten. Blackheads en whiteheads genoemd. Er is vaak een vettige huidgloed en geen ontstekingen.
Graad 2
De huid heeft blackheads en whiteheads, een paar ontstekingen, verwijde poriën en een glanssluier van talg. Papels en pustels veroorzaken verstopping en vernietiging van de talgklierwand met als gevolg ontstekingen maar nog geen littekenvorming.
Graad 3
Papels, pustels en abcessen overheersen het huidbeeld. De papels zijn duidelijk voelbaar. Littekenvorming is nu wel mogelijk.
Graad 4
Een aantal comedonen, papels maar veel pustels, cysten en abcessen tot diep in de huid. Dit is een ernstige vorm van acne en staat ook bekend als acne conglobata. De littekens zijn blijvend. Hier nemen we best contact op met een dermatoloog.

WAT KUNNEN WIJ DOEN?

Hydrafacial de efficiëntste behandeling waarbij we zonder agressieve toepassingen of neveneffecten een mooie glow gaan creëren en acne gaan aanpakken. Met deze behandeling zijn we in staat om je huid met een milde zuigkracht te peelen, te zuiveren, te hydrateren en antioxidanten in te sluizen met als voordeel een onmiddellijk en blijvend resultaat zonder hersteltijd. Boosters helpen je bij het verminderen van zichtbare fijne lijntjes en rimpels en hyperpigmentatie.

Lees meer…

We bieden een groot gamma aan esthetische en medische peelingen van zeer mild tot intensief waaronder 1 specifiek voor acne. Met een peeling ga je de dode huidcellen verwijderen maar ook de opname van werkstoffen verbeteren en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Deze behandelingen worden steeds afgewerkt met de Lumi 8 LED Therapy om je huid te herstellen en te kalmeren. Wij adviseren om een kuur te nemen voor een optimaal resultaat.

Lees meer…

Verbeter en verjong je huid met onze SKINPEN behandeling. Stimuleer de aanmaak van collageen en elastine in je huid en zeg vaarwel tegen acne littekens met de meest veilige, effectieve, professionele en medische microneedling pen met bewezen klinische werkzaamheid (in vivo getest) en spectaculaire resultaten. Incl thuisverzorgingspakket voor 1 week. Wij adviseren om een kuur te nemen voor een optimaal resultaat.

Lees meer…

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een therapie met ledlicht ideaal is om het uitzicht van je huid merkelijk te verbeteren. Ledlicht stimuleert celgroei, heropbouw en het ontgiften van je huid. Onze Lumi 8 ledlichttherapie beschikt over diverse efficiënte programma’s gericht om specifieke problemen zoals oa acne op te lossen. Pijnloos en ontspannend. In de kuur die de huid gereinigd te zijn.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven