COUPEROSE/ROSACEA

COUPEROSE/ROSACEA

Couperose en rosacea zijn 2 verschillende aandoeningen. Beiden verergeren door een alcohol, verandering van temperatuur (sauna /felle koude wind), pikant voedsel, inspanning, hormonale veranderingen, ouderdom, emotionele stress maar ook door cosmetica. Belangrijk is deze onder controle te houden.

  • Genetica: Erfelijkheid lijkt een rol te spelen bij het risico op het ontwikkelen van rosacea. Als er familieleden zijn met deze aandoening, neemt de kans op het ontwikkelen van rosacea toe.
  • Demodexmijt: Er wordt bij rosacea hogere aanwezigheid van de Demodexmijt vastgesteld bij deze aandoening. Deze mijt leeft op elke huid maar vermeerdert wel bij een verstoorde immuniteit van de huid.
  • Huidontsteking: Ontstekingsreacties in de huid kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van couperose naar rosacea. Dit kan worden veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen, blootstelling aan de zon, en externe irriterende stoffen.
  • Dysregulatie van bloedvaten: Problemen met de bloedvaten in de huid kunnen leiden tot de zichtbare bloedvaten en roodheid die kenmerkend zijn voor rosacea.
  • Triggers: Verschillende factoren kunnen een rosacea-opflakkering veroorzaken, waaronder blootstelling aan de zon, hitte, gekruid voedsel, alcohol, stress en sommige agressieve huidverzorgingsproducten of producten met parfums

Laat je vooral goed begeleiden in het gebruiken van de juiste cosmetica/cosmeceuticals. Wij kunnen jouw hier zeker meer advies over geven  en draag steeds een spf zonnefactor van min 30

HOE KUNNEN WE JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Deze behandeling gaat de huid kalmeren door het gebruik van hoogwaardige serums icm hyberbare zuurstof.

Lees meer…

Stoor jij je aan rode adertjes, steelwratjes, bloedblaasjes en andere vervelende huidproblemen in jouw gezicht of op je lichaam. Met onze T-away weefselvriendelijke behandelingen neem je binnen enkele minuten afscheid van diverse huidoneffenheden. Razendsnel met direct zichtbaar resultaat door middel van coagulatie van de bloedvaatjes!

Lees meer…

Onze plastisch chirug Dr. Hilven kan door het injecteren van Beau-Tox rosacea gaan kalmeren. Hierbij worden er in de aangedane delen kleine beetjes botox in de huid gespoten. Botox werkt hierbij waarschijnlijk ook via remming van kleine zenuwuiteinden.

Lees meer…

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een therapie met ledlicht ideaal is om het uitzicht van je huid merkelijk te verbeteren. Ledlicht stimuleert celgroei, heropbouw en het ontgiften van je huid.  Onze Lumi 8 ledlichttherapie beschikt over diverse efficiënte programma’s gericht om specifieke problemen zoals roodheden te kalmeren en op te lossen. Pijnloos en ontspannend. In de kuur dient de huid gereinigd te zijn.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA