DROGE HUID/ECZEEM

DROGE HUID/ECZEEM

Droge huid is schilferig vertoont scheurtjes/ schilfertjes/ craquelé/ rode vlekjes/ vale, grauwe kleur en gaat vaak gepaard met jeuk en eventueel blaasjes bij eczeem. In tegenstelling tot een droge huid die tekort heeft aan talg missen we bij dehydratatie een vocht tekort. Vochtarme huid voelt precies goed ‘gesmeerd’ en is meestal tijdelijke huidconditie. Herkenbaar zijn een minder soepele huid, dofheid, gevoeliger, zeer fijne droogtelijntjes, trekkerig gevoel vooral na douchen.

DROGE HUID

Bij een tekort aan deze vetten kan de huid het vocht minder goed vasthouden. Soms kan dit ook genetisch bepaald zijn zoals bij eczeem. Eczeem kan ook verward worden meteen droge huid of een schimmelinfectie. Het is belangrijk om daar het juiste ziektebeeld te laten vaststellen bij een dermatoloog.

Vaak heeft men niet over het hele lichaam last van een droge huid, maar bijvoorbeeld enkel op het gezicht, de handen, armen of benen. Vrouwen, ouderen en kinderen onder de tien jaar hebben relatief gezien vaker last van een droge huid.

Uitlokkende factoren zijn: kou, agressieve zepen, te vaak wassen, ouderdom, onvoldoende drinken, slechte voedingsgewoonten, genetica, …

Wij werken steeds ondersteunend op de barrière functie van jouw huid en zorgen ervoor dat deze goed in tact blijft.

VOCHTARME HUID

Een vochtarme huid wordt meestal veroorzaakt door verkeerd gebruik van cosmetica. Berucht zijn te agressieve reinigers, veelvuldig douchen of badderen, irriterende cosmetica, medicatie en te vaak scrubben. Hierdoor gaat de barrièrefunctie van de huid kapot en raken we natuurlijke vochtvasthoudende stoffen in onze huid (NMF’s) kwijt. Ook zon, airconditioning, temperatuurschommelingen en bepaalde huidcondities kunnen een vochtarme veroorzaken.

Een vochtarme huid kan grofweg drie hoofdoorzaken hebben:

  • De verdamping uit de huid is te groot (bv door een luchtvochtigheid lager dan 60% of een beschadigde barrièrefunctie van de huid) waardoor vocht niet goed in de huid blijft
  • De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden
  • Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Hydrafacial kan icm de juiste maskers en oliën een goede comfortbehandeling zijn. Werkt ook ondersteunend bij een eczematische huid. We maken dan een combinatie met onze Hydrafacial en de maskers en oliën van de Barriere Defense Facial.

Lees meer…

Ultrahydratatie icm huidverjonging? Het kan met onze Intraceuticals zuurstofbehandeling. Deze behandeling is aangenaam en pijnloos. Door het inspuiten van hoog en laagmoleculair hyaluronzuur onder hyperbare zuurstof ziet je huid en al na 1 behandeling voller en meteen gehydrateerd uit. Deze behandeling is geschikt voor de meest gevoelige huid en een topper voor een feest of huwelijk. Tevens zorgt deze ook voor een betere houdbaarheid van je make-up.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA