GERSTEKORRELS

GERSTEKORRELS

Milia of gerstekorrels zijn kleine, gelige bultjes op de huid. Het is een soort van kleine huidcyste gevuld met opeengehoopte dode huidcellen en meestal gezien op de huid rond de wangen, neus, ogen en oogleden, voorhoofd en borst. Ze ontstaan vaak door een combinatie van een sterke verhoorning van de huid en te langdurig vochttekort waardoor een verstopping van talgklieruitvoergangetjes in de opperhuid optreedt.

Gerstekorrels of milia hebben geen ontstekingsreactie, zoals bij acné.

Een ‘verse’ gerstekorrel is makkelijker aan te pakken dan eentje die er al heel lang zit. ‘Oude’ korrels worden hard en hardnekkig. Hoewel er door een professionele peeling met glycolzuur of salicylzuur aanvankelijk wat milia kunnen ontstaan helpt het op de lange duur ook tegen milia. Je huid thuis exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur en een keratose serum voorkomt nieuwe gerstekorrels.

Wanneer de milia niet spontaan verdwijnen kan coagulatie een oplossing zijn. Met een dun naaldje wordt de milia aangeprikt waardoor de inhoud week wordt en door het lichaam wordt afgevoerd.

Heeft u slechts een paar gerstekorrels dan worden deze handmatig verwijderd met een steriele naald.

Wij adviseren na de behandeling ons Ultra Moist Serum voor thuisgebruik om het ontstaan van nieuwe milia te beperken.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Gerstekorrels worden bij ons niet op de klassieke manier met de naald verwijderd maar door middel van coagulatie. Dit is een techniek waarbij weefselbeschadiging plaatsvindt door middel van warmte, waardoor de gerstekorrel sneller opent en we deze makkelijker leeghalen. De behandeling wordt pas uitgevoerd worden wanneer de huid- of vaatafwijking goedaardig is en er geen indicatie is voor chirurgische behandeling en/of verder onderzoek.

In deze behandeling gebruiken steeds de LUMI 8 LED THERAPY om je huid sneller te herstellen.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA