SPIDER NAEVUS

SPIDER NAEVUS

Spider Naevus of spinnetje is een algemeen voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid. De goedaardig huidafwijking bestaat uit een centrale rode verhevenheid (de ‘kop van de spin’) die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’). Meestal worden ze als esthetisch niet mooi gevonden.

Spider Naevus of spinnetje kan bij iedereen voorkomen. Deze goedaardige huidaandoening kan op elke leeftijd spontaan ontstaan. Je ziet ze vooral snel bij kinderen maar ook onder invloed van hormonen en een zwangerschap. Tijdens je zwangerschap heb je zelfs tot 40% meer kans om eentje te krijgen. Bij de meeste kinderen verdwijnen ze vanzelf na de puberteit.

Ze ontstaan door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje van de huid. Waarom het bloedvaatje verwijdt is niet duidelijk. De roodheid is wegdrukbaar, dit wil zeggen dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk. De voorkeursplek voor spinnenkopjes is het gelaat maar ook op het lichaam kan je ze terug vinden.

Bij kinderen en jongvolwassenen komt spider naevus het meest voor op de wangen en bij ouderen ontstaan vaak spiders op de neus en/of neusvleugels. Vaak zijn ze goed te verwijderen via coagulatie maar indien dit spinnetje te groot en te diep zit adviseren we een laserbehandeling bij een daarvoor opgeleide arts.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Coagulatie met de T-away is een techniek waarbij weefselbeschadiging plaatsvindt door middel van warmte, waardoor het behandelde huiddeel afsterft. De behandeling wordt pas uitgevoerd worden wanneer de huid- of vaatafwijking goedaardig is en er geen indicatie is voor chirurgische behandeling en/of verder onderzoek.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA