STEELWRAT OF FIBROOM

STEELWRAT OF FIBROOM

Steelwratje of fibroom is een klein goedaardig aangroeiseltje op de huid meestal aan de hals, de romp, de liezen, de oksel, het ooglid of in het het gezicht. Het zijn geen wratten maar zachte goedaardige huidtumoren meestal voorzien van een steeltje. Vaak worden ze als esthetisch niet mooi gevonden. Ze kunnen allerlei maten hebben van enkele mm tot een cm.

Steelwratje of fibroom zijn huidkleurig of gepigmenteerd en kunnen ontstaan spontaan of door een wondje dat slecht geneest en zijn niet besmettelijk. Bijna de helft van de mensen heeft ze. Soms zie je ze ook verschijnen bij het dragen van een halsketting op de plaats waar deze zit waarschijnlijk door de wrijving. Deze voelen aan als kleine korstjes/bolletjes.

Ze worden vaak indien ze nog klein zijn met een heel fijn schaartje afgeknipt. Doch wij raden aan om altijd zeer goed te overwegen of dit wel over een steelwratje gaat. Ons advies: don’t do it at home.

Mensen met diabetes of overgewicht hebben meer kans op het krijgen van steelwratjes en overgewicht geeft vaak steelwratjes in de huidplooien.

Naarmate je ouder wordt, neemt de kans op het krijgen van steelwratjes toe. Hormonale veranderingen lijken ook een rol te spelen, aangezien steelwratjes (met name in de hals) vaak toenemen tijdens de zwangerschap (waarschijnlijk de reden dat ik ze gekregen heb) en er vaak niet meer steelwratjes ontstaan zodra vrouwen in de overgang zijn geweest.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Coagulatie met de T-Away is een techniek waarbij weefselbeschadiging plaatsvindt door middel van warmte, waardoor het behandelde huiddeel afsterft. De behandeling wordt pas uitgevoerd worden wanneer de huid- of vaatafwijking goedaardig is en er geen indicatie is voor chirurgische behandeling en/of verder onderzoek.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA