Een mannenhuid zit net iets anders in mekaar dan die van een vrouw. Kan een man dan de producten van zijn vrouw/vriendin gebruiken?

De afgelopen jaren gaan mannen meer en meer aandacht besteden aan huidverzorging. Ik zie deze tendens zelf ook in mijn instituut. Want ook mannen willen er natuurlijk graag jong en aantrekkelijk blijven uit zien en zijn daarom bereid allerlei behandelingen te laten doen en producten aan te schaffen.

Reclames laten je geloven dat er groot verschil is in producten in mannen en vrouwenlijnen.  Just for men is dan ook de slogan van veel verzorgingsproducten afgestemd voor de man.

Mannenhuid versus vrouwenhuid

Na je 30ste begint de huid zichtbaar te verouderen. De huid wordt dunner door de vertraging in het stofwisselingsproces in de cellen met als gevolg een verminderde aanmaak van nieuwe huidcellen. Tevens is er een verlies van collageen en elastine. Gevolg onze huid wordt droger, slapper, minder elastisch en veerkrachtig.

Bij mannen is dit verouderingsproces een stuk langzamer. Dit komt omdat testosteron de talgproductie verhoogt en zorgt voor een vettere huid. Vaak is een mannenhuid ook dikker met meer collageen en elastinevezels. Wat weten we over een vettere huid = vaak minder rimpels. MAAR HEREN…net zoals ook bij vrouwen is UV-straling, roken en alcohol een grote boosdoener voor de huid. Dus opgelet mannen, jullie zijn zeker niet immuun voor huidveroudering.

Hoe zit het nu met de producten voor een mannen en vrouwenhuid?

Er worden echt geen andere ingrediënten gebruikt voor vrouwen of mannen huidverzorgingsproducten. Wel kunnen er verschillen zitten in de structuur van een crème (= minder vet omdat de mannenhuid al vetter is) of scrub (korrelgrote omdat mannenporiën vaak groter zijn en meer vuil/vet kunnen opslaan met als gevolg puistjes of comedonen). Wat wel vaak een groot verschil is, is de toevoeging van een mannengeurtje. Let dan wel op dat het hier gaat om natuurlijke versie of essentiële oliën want parfums kunnen voor irritatie zorgen.

Conclusie

Gebruik met een gerust hart de producten van de vrouwen. Clephar en Dermedics hebben weinig geur en zij hiervoor zeer geschikt. Laat eventueel wel even een huidanalyse doen om zo een correct advies te ontvangen over wel huidtype je nu eigenlijk bent en op die manier weet je natuurlijk ook meteen welke crèmes (structuren) passen bij jou huidtype. Vergeet het allerbelangrijkste niet! Een SPF zonnefactor voor overdag. Ik zie in mijn instituut dat mannen dit meestal vergeten te smeren. Ook hier laat je je best adviseren. Heb je een vettere huid, ga dan zeker voor een olievrije Spf van minumuum 30, zeker als je vaak buiten vertoeft.

Nog enkele tips om ook een mannenhuid mooi en gezond te houden:

  • GEBRUIK EEN DAGVERZORGING MET ZONNEFACTOR
  • Sporten
  • Drink voldoende water
  • Eet gezond en zorg voor voldoende inname van oa vitamines die goed zijn voor de huid A, B2, B5, B8, C en D en Omega 3 (visolie)
  • Reinig je huid elke ochtend en avond en breng een aangepaste crème aan
  • Matig alcoholgebruik
Interesse in een huidanalyse of behandeling? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis advies.

© Christel Willems – http://www.beau-beau.be