Het weertje is ondertussen wat om geslagen. Jullie zullen wel allemaal genoten hebben van een verfrissende duik in de zee of het zwembad. Hebben jullie eraan gedacht om jullie make-up af te nemen voor de zwempartij? Tja is dat eigenlijk wel nodig?
Waterbestendige eyeliner en mascara zijn toppers als je wilt zwemmen met een mooie blik. Ze zijn ook hiervoor gemaakt. Je komt volledig ongeschonden het water uit. Maar….Let wel op met een foundation. Natuurlijk wil je op je best verschijnen op het strand of zwembad maar deze kunnen je huid verbranden.
Ik hoor vaak dat mensen denken dat een foundation ook een bescherming biedt tegen de zonnestralen. Helaas is dat niet zo tenzij er een spf van min 20 in aanwezig is.
Ook kan een foundation irritaties veroorzaken na een duik in het zeewater of zwembad. Chloor en zout drogen je huid namelijk uit. Wanneer de foundation dan opdroogt op je natte huid, kan dit extra irritaties veroorzaken en kunnen bacteriën zich gaan hechten op de huid.
Je kan eventueel gebruik maken van een CC Cream. De CC-cream van Clephar biedt je huid een complete verzorging, egaliseert en beschermt je huid tegen de zon met een SPF 20 en 50 (UVA en UVB bescherming). Zo bescherm je jezelf tegen huidveroudering en het risico op huidkanker wordt geminimaliseerd. Ze bevat minerale pigmenten die blenden met je natuurlijke teint waardoor je geen maskereffect krijgt en ze verbergen oneffenheden. Vlekjes en roodheden worden minimaal zichtbaar. De hydraterende stoffen, peptiden en antioxidanten houden je huid in topconditie. Let wel dat je deze ook om de 2u smeert zoals bij elke zonnecrème. Een SPF werkt namelijk slechts gedurende ongeveer 2u. Daarna neemt de bescherming af.
Te verkrijgen bij ons in 2 tinten die zich aanpassen aan jou huid en tevens een factor van 20 of 50 bevatten. Kom ze gerust eens testen bij ons.