Een huid die voldoende gehydrateerd is (vocht bevat) ziet er glanzend, stralend en gezond uit. Daarom hameren we er steeds op om voldoende water te drinken. Waarom? Ons lichaam bestaat voornamelijk uit water en onze huid is ons grootste orgaan. Logisch dus dat als deze goed gedehydrateerd is, rimpels en fijne lijntjes zullen verminderen. Tevens is het goed voor je immuunsysteem, verbetert het je concentratievermogen, voorkomt het blessures, regelt het je stoelgang en bovendien helpt het je om af te vallen.

Gemiddeld heb je zo’n 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig, maar daar komen veel mensen niet aan. Toch heb je het nodig om je vochthuishouding op peil te houden en afvalstoffen af te voeren. Zeker als je aan het lijnen bent, is het verstandig extra veel water te drinken.

Water is dorstlessend en gezond voor je huid. Bovendien is het lekker en verfrist op warme dagen. Maar ‘gewoon’ water komt veel mensen op den duur de neus uit. Daarom heb ik voor jullie elf verrassende recepten opgezocht om gezond fruitwater te bereiden.

Voor de variatie kun je vers fruit aan je water toevoegen. Fruitwater is makkelijk zelf te maken, kost weinig tijd en is calorie-arm en gezond. Probeer eens een van deze elf bijzondere combinaties:

Tip

Wil je nog meer afwisseling? Maak dan bovenstaande combinaties eens met bruisend water!

BRON FRUITWATERS

© Beau Blog by Christel Willems – http://www.beau-beau.be