Het komt iedereen wel eens voor dat je iets vergeet van je schoonheidsproducten en ook al hebben ze jou altijd geleerd om te delen met vrienden of familie, in dit geval is het toch opletten geblazen. Hygiëne komt namelijk op de eerste plaats. Dus hoe lief het ook aan jou gevraagd wordt, leer neen te zeggen als het aankomt op het gebied van uitlenen van onderstaande producten.

1. Deodorant

Zweetgeurtjes verdoezelen doen we maar al te graag. Een goede deo neemt de geurtjes weg maar vernietigt de bacteriën niet. Een veeg onder je oksels betekent dus dat de bacteriën op je deo gaan zitten en erop blijven. Uitlenen doe je dus nooit tenzij je een spuitbus gebruikt! Clephar heeft super verzorgende deo uit een tube. Hygiënisch, goedkoop in gebruik en heerlijk van geur.

2. Mascara

Wil je geen gezwollen of jeukende ogen? Leen dan geen mascara uit. Het mag dan nog zo een superleuke mascara zijn voor je vriendin maar voor jezelf kan het ontstoken ogen bevorderen. Zoals het scheermesje zit ook het borsteltje vol bacteriën en virussen en ogen hebben sowieso veel minder bescherming dan een huid. Afblijven dus!

3. Verzorgingsproducten uit een potje

Natuurlijk is het leuk om producten te delen in de badkamer. Maar ben je zeker dat je moeder, je zus of vriendin altijd een spateltje gebruikt om de crème uit het potje te halen? Vingers en potjes crème gaan namelijk niet samen. Ook hier weer bacteriën en virussengevaar. Van een dagcrème tot lippenbalsem of concealer: DON’T! Let ook altijd op je eigen hygiëne in je eigen potje. Handen wassen en een spateltje zijn daarom geen overbodige luxe. De verzorgingsproducten van Image Skincare zitten praktisch allemaal in een flacon. Super handig en zuinig om te doseren!

4. Lipgloss/lippenstift

Droge lippen..ach snel even de lipgloss of balsem van je vriendin lenen. Hoe vaak gebeurd dit niet. Denk aan de alom gekende koortslip. Ook al heb je die nooit gehad, het kan wel degelijk in je systeem zitten en dan kan je dit makkelijk overdragen op anderen. Dan toch liever droge of je eigen natuurlijke lippen.

 

Wat kan je dan wel gebruiken van een ander?

– alles wat uit een pompje komt: van haarlak tot foundation of bodylotion
– poeder met je eigen borstel of een schoongemaakte borstel, hoe je best je borstels schoonmaakt lees je hier
– lip- en oogpotloden (wel eerst slijpen of even over een tissue mee tekenen zodat het eerste laagje verdwenen is)
– nagellak