COMEDONEN

COMEDONEN

Comedonen of zwarte puntjes kunnen in 2 verschillende vormen voorkomen. De blackheads en de whiteheads.  Ze kunnen ontstaan door het niet goed reinigen van het gezicht (make-up kan poriën verstoppen) of hormonaal door overmatige talgproductie. Talg beschermt je huid maar als je teveel aan maakt, kunnen de talgkliertjes en de poriën verstopt raken.

Bij verstopte talgkliertjes ontstaan zwarte puntjes, open comedonen (de porie is hier nog open). Het is een ophoping van talg en dode huidcellen.

De zwarte kleur ontstaat door invloed van zuurstof (oxidatie).

Zijn er witte puntjes zichtbaar, dan heeft men gesloten comedonen. De talgkliertjes en de poriën zijn dan zo verstopt geraakt door de teveel aangemaakte talg dat de poriën gesloten raken. Er kan niets meer naar buiten. Er ontstaat dan geen zwarte mee-eter, maar een witte mee-eter met een wit puntje. Blijft de talgproductie door gaan, worden er scheurtjes veroorzaakt in de talgklierwand met als gevolg een ontsteking (een puist). Er ontstaat dan een rode ontstoken puist.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Hydrafacial de efficiëntste behandeling waarbij we zonder agressieve toepassingen of neveneffecten een mooie glow gaan creëren en comedonen laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met deze behandeling zijn we in staat om je huid met een milde zuigkracht te peelen, te zuiveren, te hydrateren en antioxidanten in te sluizen met als voordeel een onmiddellijk en blijvend resultaat zonder hersteltijd.

Lees meer…

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een therapie met ledlicht ideaal is om het uitzicht van je huid merkelijk te verbeteren. Ledlicht stimuleert celgroei, heropbouw en het ontgiften van je huid en de kans op ontstekingen door comedonen te verminderen. Onze Lumi 8 ledlichttherapie beschikt over diverse efficiënte programma’s gericht om specifieke problemen op te lossen. Pijnloos en ontspannend. In de kuur die de huid gereinigd te zijn.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA