LITTEKENS

LITTEKENS

Littekens ontstaan na een ernstige huidbeschadiging welke dieper gegaan is dan de opperhuid. Bijvoorbeeld na een operatie, ongeval en maar ook na acné. Bij acné zien we vaak Post Inflammatoire Hyperpigmentatie. Ons lichaam maakt weefsel aan om de wond te dichten. Dit vormt het littekenweefsel wat bestaat uit bindweefsel (collageen) en dit weefsel heeft een andere structuur dan een onbeschadigde huid.

Omwille van esthetische redenen willen mensen soms van littekens af

Littekens bestaan in diverse soorten:

  • Boxcar scars zijn ronde, ovale of vierkante ingezonken diepe of minder diepe met een duidelijke rand
  • Ice Picks zijn smalle gaatjes van 1 tot 2 mm groot die eruit zien alsof er in geprikt werd. Ze kunnen tot diep in de lederhuid of zelfs onderhuid reiken en eindigen in een punt.
  • Rolling Scars veroorzaakt door banden van littekenweefsel die een glooiend en oneven uitzicht geven aan de huid.
  • Post Inflammatoire Hyperpigmentatie (PIH) zijn paarse vlekjes die licht verzonken zijn in de huid. Na een aantal maanden kunnen ze ook weer lichter worden.

Het is belangrijk te weten dat een diep litteken nooit volledig zal verdwijnen. Het kan wel zachter, vlakker en minder zichtbaar gemaakt worden.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

We bieden een groot gamma aan esthetische en medische peelingen van zeer mild tot intensief. Met een peeling ga je de dode huidcellen verwijderen maar ook de opname van werkstoffen verbeteren en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren waardoor een vermindering van paarse of bruine acnevlekjes ontstaat. Deze behandelingen worden steeds afgewerkt met de Lumi 8 LED Therapy om je huid te herstellen en te kalmeren. Wij adviseren om een kuur te nemen voor een optimaal resultaat.

Lees meer…

Verbeter en verjong je huid met onze SKINPEN behandeling. Stimuleer de aanmaak van collageen en elastine in je huid welke zorgen voor een vermindering van littekens veroorzaakt door acne en dit met de meest veilige, effectieve, professionele en medische microneedling pen met bewezen klinische werkzaamheid (in vivo getest) en spectaculaire resultaten. Incl thuisverzorgingspakket voor 1 week. Wij adviseren om een kuur te nemen voor een optimaal resultaat.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN