VETTE HUID

VETTE HUID

Vette huid is te herkennen aan overtollig talg op de huid vet en glanzend laagje. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) is meestal de ergste zone. Tegelijk kunnen ook  een ongelijkmatige huidtextuur, verwijde poriën en zwarte puntjes aanwezig zijn. Make-up hecht blijft niet zitten en vaak verergert de talgproductie doorheen de dag zodat er in de avond echt een laag te zien is.

Een vette huid is niet altijd dikker dan een niet-vette huid. Door de verhoogde aanwezigheid van talg en dode huidcellen kan deze wel meer verhoornd zijn.

Talg is voor een belangrijk deel uit vetzuren opgebouwd en heeft een onmisbare functie voor het lichaam. Het is een beschermingsolie die de huid beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op het moment dat je hier last van hebt is het proces van talg aanmaken niet in evenwicht met het natuurlijke verlies. De oorzaak kan gaan van een vochttekort tot voedingsgeralateerde problematiek.

Anderzijds zijn er ook voordelen want een vette huid verouderd veel minder snel en de huid blijft lang jong. Ook is deze huid veel sterker in verhouding met een droge huid. Het is aan te raden om de talgproductie weer in evenwicht te brengen want als dit lukt krijg je niet een droge huid maar een gezonde en goed beschermde huid. Probeer dus de balans te vinden om een optimale huid te creëren.

HOE KUNNEN WIJ JOUW HUID ONDERSTEUNEN?

Onze Hydrafacials bieden een oplossing voor allerlei huidproblemen. Kies steeds voor een Hydrafacial met het blauwe LED licht is een ideale behandeling voor mensen die lijden aan een vette huid of acné. Het remt namelijk de productie van talg en doodt de bacteriën. Daarbij hoort een correcte thuisverzorging zonder agressieve aanpak.

Lees meer…

Afspraak maken
Tarieven

ONDERSTEUNENDE PRODUCTEN

VOOR MEER INFO en VOOR EN NA FOTO’S VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA