Een mooie huid is een zuivere huid. Door scrubben of peelen verwijder je de dode huidcellen en laat je een gaaf en glad velletje achter en wie wil genieten van een mooi gebruinde huid moet alvast meteen beginnen peelen. Om optimaal te verantwoord te bruinen of met een zelfbruiner mooie resultaten te bekomen, dienen lichaam en gelaat alle overtollige huidcellen kwijt te raken. Bovendien worden producten nadien beter door de huid opgenomen.

Peelen is goed voor elk huidtype. MAAR…Voor elke huid is er een gepaste peeling. Indien je echter een erg droge of zeer gevoelige huid hebt, dien je de peeling voor je gelaat echter aan te passen. Vergeet ook je hals en lippen niet. Ik zie vaak mensen die een peeling foutief gebruiken en zo de huidbarrièrefilm beschadigen in de huid waardoor er vochtverlies optreedt en allerlei huidproblemen de kop kunnen opsteken.

Welke peel gebruik je nu best?
Bij Clephar kan je een keuze maken tussen diverse peelings.

GELAAT

SCRUB
Gentle Peeling Gel
Zachte korrels en zuiverende ingrediënten maken de huid fris, helder en intens zuiver. Vermengd met water, wordt deze gel een zacht schuim. Deze activeert en stimuleert de opperhuid. Voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Gebruik: Een weinig gel in de natte handen tot schuim wrijven en zachtjes over het gelaat masseren. Opschuimen en afspoelen zo herhalen tot het product volledig verwijderd is. Grondig naspoelen.


ENZYME PEEL
Enzyme Peel
Heb je een gevoelige huid met zichtbare adertjes of couperose, gebruik je best een Enzyme Peel. Deze los de dode huidcellen op ipv te scrubben.
Gebruik: Een dikke laag aanbrengen op een gereinigde huid, een paar minuten laten inwerken, masseren en grondig afspoelen met lauw water.

KORRELPEELING
Hydra + peel
Crèmepeel met zachte korrels. Peeling met dubbele werking : Exfoliërend met jojoba en bamboetranen & hydraterend met hyaluron. Verfijnt de huidstructuur met behoud van de natuurlijke lipidefilm.
Gebruik: Eén of meerdere malen per week met zachte ronddraaiende bewegingen masseren en grondig afspoelen.

FRUITZUURPEELING
AHA Glycolic Peel
Intensieve peeling met jojobakorrels én AHA’s (fruitzuren) voor een frisse, egale en stralende teint. Geschikt voor een huid met oneffenheden, pigmentvlekken, littekens, sterke verhoorning, vettere huid en vermoeide huid.
Gebruik: Een dikke laag aanbrengen op een gereinigde huid, een paar minuten laten inwerken, licht inmasseren en grondig afspoelen met lauw water.LICHAAM

Neem je je volledige lichaam onder handen dan kies je wel voor een scrub. Knieën en ellebogen kunnen altijd net wat meer gebruiken.

Body Peel
Diep reinigende, exfolliërende korrel lichaamspeeling. Verwijdert de gel de dode huidcellen en onzuiverheden, geeft spankracht aan de huid en stimuleert de huidfuncties en de celvernieuwing. Zeer geschikt vóór het aanbrengen van een zelfbruiner of vóór het verantwoord zonnen.
Gebruik: 2 maal per week vermengen met water en masseren over de huid. Extra druk op droge en ruwe plaatsen. Afspoelen.

Wil je graag weten welke peel het beste is voor jou huid? Maak dan gerust eens een afspraak voor een gratis huidanalyse.

© Christel Willems – http://www.beau-beau.be