cd pfnoEen gezonde huid heeft nood aan vocht, UV bescherming en eventueel nog allerlei extraatjes aangepast aan jou huidtype nodig. In jou dagelijks verzorgingsregime zouden deze 3 factoren dan ook aanwezig moeten zijn. Maar we willen het hier even vooral hebben over hydratatie en UV-bescherming.

1. Voor elk wat wils

Of je nu een droge, normale of vette huid hebt, hydratatie heeft iedereen nodig in de huid. Heb je vocht tekort dan kan je dit aanvullen met hydraterende crèmes, maskertjes of een serum. Vooral hyaluron doet het goed als vochtvasthoudende stof. Het is belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Dit kan je laten vaststellen tijdens een huidanalyse. Want heb je een vettere huid dan kies je best voor een gel ipv een crème. voor een gevoelige huid adviseren we altijd een gel of crème met kalmerende bestanddelen, enz… Maar vergeet niet…ALLES begint bij de juiste reiniging en dat wordt wel eens vergeten. Starten met de juiste reiniging is al bijna de helft van je dagelijkse verzorging.

2. Verzorg je huid het hele jaar door en verander!

Je huid dient altijd gehydrateerd te worden. Zowel in de zomer als in de winter. In hartje zomer versnelt onze celdeling en krijgen we een dikkere hoornlaag niet altijd in staat is om vocht vast te houden. In de winter zorgen koude, wind en verwarming dat je NMF’s en het vetgehalte afnemen, waardoor je huid weer moeilijker vocht gaat vast houden. Het is daarom belangrijk om je huid goed op te volgen. Bij ons doen we daarom in deze periodes een extra meting om zo te kunnen zien of we onze huid juist aan het verzorgen zijn.

3. Rimpeltjes…stay away

Je huid is je grootste orgaan en beschermt je lichaam tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf en daarom heeft ze voldoende vocht nodig. Zo hou  je je huidbarrière film in tact en ben je beter bestand tegen irritaties en infecties. Voldoende vocht in de huid = ook minder fijne lijntjes en rimpeltjes. Maar hier is vocht alleen niet voldoende. Overdag is een UV-bescherming daarentegen van groot belang. We hebben 3 verschillende soorten UV straling. UVA welke voor 95% de veroorzaker is van huidveroudering. UVB welke zorgt voor de bruine kleur, verbranding van je huid en ook huidkanker maar welke ook nodig is voor de aanmaak van je vitamine D en UVC. Maar deze laatste komt niet tot bij ons. Wil jij graag weten waarom en wil je ook eens echt zien wat zo een UV bescherming doet op je huid? En vooral hoe je deze best gebruikt. Kom dan gerust een langs voor een GRATIS huidanalyse.

4. Weg schilferige en doffe huid

Een gedehydrateerde  huid voelt wat groffer en niet soepel. Ze kan schilfertjes vertonen, voelt trekkerig aan en ziet er dof uit. Dat komt door een tekort aan NMF’s (Natural Moisturizing Factor). Dat zijn lichaamseigen stoffen die het vochtgehalte in de hoornlaag op peil houden. Heb je daarboven nog een tekort aan vetten in je huid dan gaat het helemaal de verkeerde kant uit. Dat kan door stress, vervuiling, werkomgeving, airco, verwarming, … Een droge en gedehydrateerde huid heeft dan meer dan enkel vocht nodig. Hierbij dienen we naargelang het tekort aan vet extra voedingstoffen toe te voegen want meestal zie je dat de huidbarrièrefilm bij deze huidtypes beschadigd is waardoor vocht uit je huid ontsnapt en schadelijke stoffen hun werk kunnen doen.

5. Is alleen water drinken dan niet genoeg om mijn huid te hydrateren?

Het is & van de belangijkste factoren om je huid ook van binnen uit aan vocht te voorzien. Maar door ENKEL water te drinken ga je vocht in je huid niet op peil krijgen. Je hebt de juiste crème nodig om vocht vast te houden in je huid.

6. Ouder worden = meer hydrateren

Als je ouder wordt, wordt je hoorlaag (dode huidcellen) dikker en hou je dus minder vocht vast. Je huid produceert ondertussen ook minder NMF’s een talg. Af en toe een peel als extraatje kan dus wonderen doen. Maar let op. Ook hier zie ik vaak mensen die veel te ruw gaat peelen en met de verkeerde peels met als gevolg vochtverlies. Het is dus belangrijk om je juist te laten adviseren.

Wil je graag zo een GRATIS huidanalyse? Wij geven je graag een juist advies.

© Beau Blog by Christel Willems – http://www.beau-beau.be