Net zoals je haar, vallen wimpers uit en groeien ze weer aan. De lengte en de gezondheid van je wimpers daarentegen zijn genetisch bepaald. Wimpers die uitgevallen zijn door beschadiging oa plukken, niet verwijderen van mascara voor het slapen gaan, te vaak extensions laten plaatsen, …kunnen dus zelf weer aangroeien. Je kan je wimpers wel wat hulp bieden bij hun groei. Maar hoe doe je dat dan?

1. Voorzichtig reinigen en masseren

Probeer zo weinig mogelijk met een watje over je ogen te wrijven. Zo voorkom je ook rimpels en kraaienpootjes. Bij een vloeistof dep je deze op je ogen met een watje. Laat even trekken met lichte druk en neem dan zeer voorzichtig af. Bij een olie of gel gebruik ik mijn vingers. Zo kan je voorzichtig ook over je wimpers gaan door deze heel voorzichtig tussen duim en middenvinger te wrijven. Masseer je oogleden achteraf voor extra stimulatie van de haarzakjes. Doe dit met onderstaande oliën.

2. Gebruik een olie

Dit is 1 van de beste methoden om wimpergroei te stimuleren. Naast verschillende groeiserums, kan je ook zelf aan de slag gaan met een olie. Zorg voor een olie van goede kwaliteit. Ze maken je wimpers sterker en laten ze sneller groeien. Olies die ik zou adviseren zijn olijf olie, arganolie, kokosolie en amandelolie.

Breng deze elke dag aan voor het slapen gaan (na het reinigen natuurlijk) dmv een massage of met een wattenstaafje en laat het de hele nacht inwerken. ‘s Morgens gewoon je gelaat reinigen en klaar.

3. Vitamines

Ook vitamines zijn goed voor je wimpers. Vooral vitamine E en H.

Vitamine H (biotine) neemt je lichaam op door je voeding. Het versterkt de haren en stimuleert haartgroei. Het is een vit B Complex die je terug vindt in sardientjes, walnoten, amandelen, biergist, bananen en volkoren granen.

Vitamine E werkt goed om aan te brengen op je wimpers. Het maakt ze dik en voller. Je vindt ze in capsules. Open breken en aanbrengen op je wimpers en wimperlijn.

4. Aloë Vera

Ook pure aloë vera stimuleert de groei van je wimpers. Het zit sjokvol vitamines en voedingsstoffen die niet enkel goed zijn voor je lichaam maar ook voor je wimpers. Gebruik een pure vorm en breng deze aan voor het slapen gaan met een schoon mascaraborsteltje.

5. Vaseline

Jaja…daar heb je hem weer. Onze oude vertrouwde pot vaseline. Ook deze werkt goed op je wimpers. Breng aan zoals de aloë vera en reinig in de ochtend je ogen met een oogreiniger. Je kan het als je wilt de vaseline ook na vijftien minuten afspoelen.

6. Groene thee

Ja inderdaad groene thee. Deze bevat cafeïne en flavonoïden welke nieuwe haargroei stimuleren. Trek thee zoals gewoonlijk. Laat afkoelen en verdeel met een watje over je wimpers. Kies wel voor een thee uit de natuurwinkel.

7. Voeding

Kies voor een uitgebalanceerde voeding die rijk is aan antioxidanten, eiwitten en vitamines. Deze voedingsmiddelen komen niet enkel je wimpers ten goede: vis, eieren, bonen en yoghurt. Ook soja-eiwit is een topper.

Vitaminen C en E zijn ook zeer belangrijk voor je haargroei. Vit C helpt je de schade  van de vrije radicalen te beperken en vitamine E vermeerdert de bloedsomloop naar de hoofdhuid.

Deze vitaminen kan je vinden in citrusvruchten, advocado’s en bladgroente.

8. Last but not least…ga NOOIT slapen met make-up.

Hier blijf ik op hameren. Verwijder je mascara elke avond met een zachte oogreiniger (vb Clephar) Als je slaapt met mascara kunnen je wimpers sneller afbreken en plakken ze helemaal bij elkaar en worden sneller beschadigd.