De zomervakantie is bijna voorbij. Je bent ohhh…zoooo trots op je bruine kleurtje. Ja en natuurlijk willen we dit kleurtje niet kwijt. Maar hoe kunnen we ons kleurtje zo lang mogelijk behouden. Ik geef jullie wat leuke natuurlijke tips:
1. Eet oranje/gele fruit en groentensoorten
Bètacaroteen is een vitamine. Deze zorgt voor de oranje/gele kleur van veel fruit en groenten. Je vindt deze stof terug in mango’s, mandarijnen, wortelen, hete pepers,  spinazie, zoete aardappel, tomaat en oranje fruit als cantaloupe meloenen, abrikozen en grapefruits en veel koolsoorten. Deze geven je hetzelfde effect maar dan van binnen uit. Tevens bevatten ze veel antioxidanten die je huid dan weer beschermen tegen de vrije radicalen (ja daar heb je ze weer)
2. Waxing hot or not?
Ik zie het maar al te vaak. Mensen komen terug uit vakantie, lekker gebruind. Dan is het weer hoog tijd en worden die benen weer gewaxed en plots ziet alles veel lichter. Hellup…nee dat willen we natuurlijk niet. Val na de zomer even terug op je scheermesje. Het zal je bruine kleurtje zeker goed doen.
3. Water, water en nog eens water
Ja, dat weten we ondertussen wel he… Water drinken is goed voor je lichaam. Maar wist je dat het ook een positief effect heeft op je huid. Een goed vanbinnen uit gehydrateerde huid ziet er egaler en stralender en mooier bruin uit. Vindt je het moeilijk om water te drinken? Probeer dan eens deze tips.
4. Cold shower
Warm of heet water dehydrateert je huid. Je gaat zo sneller vervellen met als gevolg…bruin weg. Neem daarom steeds een lauwe of koude douche en gebruik zeker geen scrubs!
5. Olie, olie en nog eens olie
Zet je vertrouwde douchegel even aan de kant tijdens de zomermaanden. Kies voor een doucheolie. Je kan kiezen voor een DIY variant (in mijn blog van volgende week geef ik wat tips om zo eentje zelf te maken) of eentje uit de natuurwinkel.
Ook na het douche gebruik je een natuurlijke olie om je huid in te smeren. Dit is echt de ultieme truc om je bruine kleur lang te behouden. Jaja…je mag zelfs 2 maal per dag smeren. Ook hier krijg je in mijn blog van volgende week meer DIY lichaamsolie tips.
6. Wellness of nietness
Wil je je bruine teint-tropez niet dadelijk kwijt? Dan stel ik voor om je wellness bezoekje even uit te stellen. Sauna’s en bubbelbaden (zeker icm scrubs) zorgen ervoor dat er een klein laagje van je huid gehaald wordt.

Ben je dan uiteindelijk toch je bruine kleurtje aan het verliezen dan hebben wij nog de natuurlijke bruinen zonder zon creme’s en sprays van Clephar en Moroccontan.