Wat zegt je huid over je gezondheid?

BeauBeau-facemapping

Een mooie huid komt ook van binnenuit zoals jullie al allemaal weten.
Daarbij spelen de darmen een grote rol. Hier gebeurt de opname van de voedingsstoffen. Tekorten ga je dan ook vaak zien aan je huid.
Door middel van facemapping kan je zien welke organen eventueel uit balans zijn of kunnen huidproblemen achterhaald worden van binnenuit.
Dermalogica is als eerste uitgekomen met deze manier van werken gebaseerd op de Chinese Diagnose die werkt zoals een voetreflex.
De conditie van jou huid kan in kaart worden gebracht al dan niet icm een Dermascoop toestel met speciale lampen waarmee we samen dieper in je huid kunnen kijken.

Afspraak huidanalyse.jpg

Wat kan je zoal zien op je gelaat:

Zone 1 en 3
Comedonen en puistjes op je voorhoofd worden vaak veroorzaakt door haarproducten of een slechte reiniging. Het is tevens zone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Door meer natuurlijke voeding (zie Paleovoeding) te gaan eten en meer water te drinken kan je onzuiverheden gaan beperken.

Zone 2
Deze zone heeft te maken met de lever. Onzuiverheden, roodheid of schilfertjes kunnen wijzen op een teveel aan alcohol, vetrijk voedsel of voedselallergieën.

Zones 4 en 10
Verwijzen naar de nieren. Bij warme oren is het advies meer water, minder alcohol en cafeïne. Maar ook het gebruik van headsets, shampooresten, ed kunnen onzuiverheden veroorzaken.

Zone 5 en 9
De wangen geven de longen en holtes weer. Couperose of gesprongen adertjes in dit gebied wijzen op allergieën en komen vaker voor bij rokers. Onzuiverheden daarentegen zijn het gevolg van verstopte huidcellen vaak door restjes cosmetica en make-up.

Zones 6 en 8
Milia, kraaiepootjes, wallen en rimpeltjes  in de oogzone worden veroorzaakt door make-up removers op oliebasis en een ongezonde levensstijl. Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar verergeren bij te weinig water drinken, een slaaptekort en een slechte uitscheiding.

Zone 7
De neus en bovenlip liggen in dit gebied. Een rode neus kan het gevolg zijn van te hoge bloeddruk of rosacea. Als je vaak comedonen hebt rond je lippen kan dit veroorzaakt worden door veelvuldig gebruik van lippenbalsem of lipstick. Pigmentatie of overbeharing op de bovenlip zijn vaak het gevolg van hormonale schommelingen of stoornissen.

Zones 11 en 13
Onzuiverheden langs de zijden van de kin en kaaklijn worden veroorzaakt door hormonen. vb rond de menstruatie waar een toename van puistjes wordt waargenomen. Ontstekingen onder de kaaklijn komen ook wel voor door stress.

Zone 12
Een overmatige haargroei op de kin kan naast stress ook hormonaal zijn. Heb je puistjes in het midden op je kin dan kan het zijn dat je darmklachten hebt.

Zone 14
De halszone. Rode vlekken en puistjes in de hals duiden op verhoogde stress. Pigmentvlekken verschijnen door het gebruik van parfum in de hals.

LavieSage ontwikkelt hoogwaardige voedingssupplementen voor huidverbetering, tegen huidproblemen en ten behoeve van algemene gezondheidsaspecten. Onze producten bevatten ingrediënten waarvan op basis van  onderzoek bewezen is, dat ze uw huid van binnenuit kunnen verbeteren en ondersteunen.

 

© Christel Willems – http://www.beau-beau.be