Hoeveel producten achter elkaar kan je huid verwerken?

Wat is de tijd die je voorziet tussen het aanbrengen van je diverse thuisproducten? 

Ik merk op in de praktijk dat mensen soms niet weten welke producten ze best in een juiste volgorde aanbrengen, daarboven stellen ze zich ook vaak de vraag of ze moeten wachten tussen het aanbrengen van bijvoorbeeld een serum en vervolgens een dagverzorging.

Dit laatste gaan we even verder bespreken…

Het antwoord is NEEN, je moet niet speciaal wachten ALS je de juiste geformuleerde producten (cosmeceuticals) gebruikt. Ook kan je deze producten over elkaar gebruiken. Onze producten van Image Skincare en Mesoestetic vallen hieronder. Ik zou het persoonlijk wel beperken tot dagelijks een reiniger, serum en dag/nachtverzorging. De rest vul je aan met peelings en maskers die je 1 of meerdere keren per week gaat gebruiken.

Waarom moet je dan niet wachten bij het gebruik van die cosmeceuticals zoals wij die in ons vakjargon noemen? 

De reden is dat de dosering van effectieve ingrediënten in deze producten zeer hoog is en zo geformuleerd dan ze gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Als je verschillende hoogwaardige ingrediënten hebt, gaan deze elkaars werking niet beïnvloeden. Integendeel je huid is zelfs in staat (als de moleculaire waarden goed zitten) om verschillende effectieve ingrediënten tegelijk te verwerken. Dit ook bij BHA en AHA (producten met zuren) producten. Het zou zelf zonde zijn om niet alle ingrediënten te gebruiken waar je huid nood aan heeft op dat moment. Iedereen wil toch graag een vermindering van pigment, een egalere huid en er wat jonger uit zien. Het is maar waar je zelf de prioriteit legt. Belangrijk is dat je de juiste producten krijgt voorgeschreven voor jouw huidtype.

Daarenboven is je persoonlijke keuze van aanbrengen ook van groot belang. Zeg je, ik wil toch liever wachten tussen mijn productjes, dan kan en mag dat zeker ook. Het is wel altijd belangrijk dat je het product met de dunne structuur als eerste aanbrengt en dit bouw je vervolgens op. En vooral zeker na een gereinigde huid. Sommige producten kunnen zelfs gemengd worden tussen de vingers. Scheelt ook weer een hoop tijd. Het enige wat je best niet mengt zijn je zonnefilters. De kwaliteit en bescherming kan hierdoor behoorlijk achteruit gaan.

Er zijn natuurlijk wel een paar uitzonderingen op de regel:

    • Hyaluronzuur laat je best intrekken alvorens je het volgende product aanbrengt. Ik zie vaak dat deze als die niet ingedroogd is gaat rubbelen (zie vliesjes of velletjes op de huid).
    • Dit rubbelen kan ook met andere vrij waterachtige of lopende producten voorkomen. Merk je dit op dan is de boodschap eerst LATEN INWERKEN!
    • Na het aanbrengen van je Spf (zonnefilter) zonder kleurtje, wacht je ook best even met het aanbrengen van je make-up.

Ik zou zeggen, ga aan de slag met testen. Let wel op dat je je producten in een juiste volgorde gebruikt!

Wil je graag weten welke producten het meest geschikt zijn voor jou huid? Dan kan via onze ‘MEET MY SKIN’ STARTBEHANDELING of via ons GRATIS ONLINE HUIDADVIES. Doe je een online bestelling dan ontvang je een huidrapport met daarin de juiste werkwijze en opbouw van je producten.

© Christel Willems – http://www.beau-beau.be