Natuurlijk willen we ons allemaal vrolijk en gelukkig voelen. Voel je jezelf goed ga je dat ook uitstralen naar buiten toe. Kan voeding eigenlijk een rol spelen in je humeur?

Er is een onderzoek waar uit wijst dat er een directe link is tussen wat je eet en hoe je je voelt.

Ben je wel eens vermoeid, gestrest, heb je concentratieproblemen en een algeheel slecht humeur…probeer deze onderstaande voeding eens.  Natuurlijk moet je ook werken aan jezelf. Enkel met voeding alleen los je aanhoudende problemen niet op.

Stress? Neem een stukje chocolade
Veel mensen vinden het moeilijk om een gezonde keuze te maken wanneer ze zich opgejaagd voelen. Chocolade ziet er dan natuurlijk extra lekker uit. Dat komt natuurlijk door het vet en de suiker, die ervoor zorgen dat het endorfine-niveau omhoog gaat waardoor je je weer even happy voelt. Voordeel van chocola: deze zoetigheid is rijk aan polyphenols, dat is een stofje dat helpt om helder na te denken. En dát heb je nu net nodig als je door de bomen het bos niet meer ziet. Tip: ga voor een reep met minstens 75% cacao, zo blijft de inname van suikers en vetten beperkt en let op dat je er geen gewoonte maakt.

Concentratieproblemen? Kopje koffie
Kun jij je gedachten er niet bijhouden en moet die klus nu écht gedaan worden? Zet dan een lekker bakkie voor jezelf, want koffie zorgt voor (een kort durende) helderheid van de geest en je concentratie. Maar let op: te veel cafeïne kan zorgen voor een hongeraanval, depressie, slapeloosheid, stemmingswisselingen en – jawel – concentratieproblemen. Het Voedingscentrum adviseert daarom niet meer dan 400 milligram cafeïne per dag in te nemen, dit zijn maximaal 4 kopjes koffie per dag wat ik persoonlijk al veel vind.

Slaaptekort of overeten? Gezonde vetten en eiwitten
Eieren, kip, rundvlees of wilde vis en sardientjes, allemaal producten boordevol eiwitten en gezonde vetten. En dat zorgt voor die broodnodige energie. Je kunt ook gaan voor lijnzaad, pompoenpitjes, groene groenten en avocado. Deze laatste is dan ook nog eens zeer goed voor je huid.

Vermoeidheid of zorgen? Eet een handje vol hazelnoten
Hazelnoten bevatten veel energie en gezonde voedingsstoffen en ze zijn ook nog eens rijk aan onverzadigde vetten en verschillende mineralen. Daarnaast bevatten hazelnoten veel voedingsvezels, die een positieve invloed hebben op je zenuwstelsel.

Smakelijk!!

Bron