Project Description

FILLERS & INJECTABLES

FILLERS/INJECTABLES

Dr Hilven plastisch chirurg

Fillers en spierontspannende injectables voor een natuurlijke jongere uitstraling of andere esthetische ingrepen worden enkel uitgevoerd door plastisch chirurg Dr. Hilven.

Om jullie in alle opzichten verder te helpen met huidveroudering, huidverslapping en andere medisch/esthetische ingrepen, werken we nu samen met  deze erkend plastisch. Op deze manier kunnen we jullie ten allen tijde een correct en eerlijk advies geven.

Alle behandelingen kunnen icm Hydrafacial of andere behandelingen gecombineerd voor een optimaal resultaat te blijven behouden.

SPIERONTSPANNENDE INJECTABLES

In een spierontspanner zitten neurotoxines geproduceerd door een type van bacteriën Clostridium botulinum genoemd. Bij de behandeling van rimpels, wordt er een gezuiverde vorm hiervan in kleine, gecontroleerde dosissen geïnjecteerd. Op deze manier is het gebruik van dit toxine erg veilig en effectief in het relaxeren van overmatige spiercontracties.
Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met deze spierontspanner, kan de spier ook geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant.
Daardoor ontstaan er geen dynamische rimpels meer, die later kunnen blijven bestaan als statische rimpels.
De spierontspanner is een volstrekt veilig product als er deskundig wordt mee omgesprongen.
De rimpelbehandeling gebeurt tijdens een raadpleging.
De arts bespreekt met u op welke plaatsen een injectie het meeste effect gaat hebben. De prikplaatsen kunnen worden aangeduid met een potlood. Er kunnen foto’s genomen worden om het effect in de toekomst op te volgen. Vervolgens wordt uw gelaat ontsmet. De arts bereidt het product uit de flacon en trekt dit op in een spuit met een zeer fijne naald. Tenslotte krijgt u een prikje op de vooraf aangeduide plaatsen. Het prikken is licht storend maar zeer aanvaardbaar.
Onmiddellijk na de inspuitingen mag u naar huis toe. Er kan een koude kompres op de behandelde zones geplaatst worden.

Het effect van spierontspannende injecties blijft een 3-6 maanden.

Vanaf de volgende dag mag er terug make-up aangebracht worden. Soms kan er een blauw plekje aanwezig zijn. Dit verdwijnt snel. Vermijd een aantal dagen druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek.
Na de behandeling dient u het behandelde gebied niet te masseren. Intensieve inspanning, warm weer, zonnebaden worden afgeraden gedurende de eerste 48 uren na de behandeling. Dit omdat warmte de bloedstroom verhoogt en hierdoor een ongewenste verspreiding van de spierverslapper kan veroorzaken waardoor deze sneller uitgewerkt is. Verder wordt het gebruik van sauna en stoombad de eerste week na de behandeling afgeraden.
De werking van het product is merkbaar na een 4- tal dagen. U zal zien dat het moeilijker wordt om bepaalde spierbewegingen uit te voeren. Dit effect neemt toe tot twee weken na de injectie en houdt een 3-tal maanden aan, afhankelijk van de activiteit in de behandelde spieren. Als u bijvoorbeeld zeer expressief bent, zet u deze spieren hard aan het werk en kan het product sneller uitgewerkt zijn.
Dit kan opgelost worden door bij een volgende behandeling de dosis op te drijven.
Indien u op tijd een nieuwe behandeling laat uitvoeren en dus de spier niet de tijd geeft om terug volledig in kracht toe te nemen, zult u merken dat het interval tussen twee behandelingen groter zal worden. In het begin kan het effect dus minder lang duren, doch dit betert na een paar behandelingen. Daarom is het belangrijk om de volgende behandeling in het begin niet langer dan drie maanden uit te stellen, zo niet zullen de rimpels onverbiddelijk opnieuw voorkomen.

FILLERS

Bij het ouder worden, wordt er minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Tegelijkertijd wordt dit sneller afgebroken, vooral bij veel blootstelling aan de zon. Hierdoor zal de huid minder stevig worden, waardoor er rimpels ontstaan.

Fillers zijn ontwikkeld voor esthetische gezichtsbehandelingen: om effectief ongewenste rimpels te verminderen, de gezichtscontour te verbeteren en het volume te herstellen. Denk hierbij o.a. aan de neuslippen plooi, afhangende mondhoeken, het vergroten van de lippen, de lijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen. De fillers zijn een zachte gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur.
Hyaluronzuur is een suikermolecuul dat van nature voorkomt in bijna alle levende organismen. Het bindt water en werkt als een smeermiddel in o.a. de gewrichten. Verder is het belangrijk voor het transport van alle bouwstoffen en het regelt de waterhuishouding van de huid.
De arts bespreekt met u welke plaatsen u behandeld wilt hebben.
Er kunnen foto’s genomen worden om het effect in de toekomst op te volgen. Indien nodig, wordt er een verdovende crème aangebracht die even moet inwerken. Vaak is verdoving niet nodig vanwege de zeer dunne naaldjes die gebruikt worden. Vervolgens wordt uw gelaat ontsmet.
Een hyaluronzuurgel wordt via een fijne naald of canule in de huid geïnjecteerd. Hierdoor wordt er volume gecreëerd en ziet de huid er jonger uit. Rimpels en lijnen zullen vervagen, waardoor u een zachtere, natuurlijke uitstraling krijgt. Na de behandeling wordt vaak een lichte massage gegeven op het behandelde gebied.
Hoe lang de filler werkt is afhankelijk van het type filler, het behandelde gebied en de stofwisseling. Het resultaat houdt 6-12 maanden aan.
Wanneer er een lichter hyaluronzuur wordt gekozen heeft de werking een kortere duur dan wanneer er een steviger hyaluronzuur wordt gekozen.
Wanneer de filler in losmazig en beweeglijk weefsel zoals de lippen wordt toegepast, is de werkingsduur ook korter; zo’n 6 tot 9 maanden.
Het effect van fillers blijft dus 6 maanden tot meer dan een jaar zichtbaar afhankelijk van het product en het behandelde gebied. Het is echter niet aan te raden om te wachten totdat het resultaat verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Bij een dergelijke touch-up behandeling zal minder volume nodig zijn dan bij de oorspronkelijke behandeling, zal er geen jojo-effect ontstaan en blijft het gelaat het gunstig resultaat behouden.
Vanaf de volgende dag mag er terug make-up aangebracht worden.
Soms kan er een lichte roodheid, zwelling of blauw plekje aanwezig zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Vermijd een aantal dagen druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek.
Na de behandeling mag u dezelfde dag niet sporten of in het behandelde gebied wrijven.
Verder dient u best ook enkele dagen alcohol te vermijden. U hoeft het gebied niet te masseren tenzij de arts u anders instrueert.
U ziet het effect van een fillerbehandeling direct. Het optimale resultaat zal na ongeveer twee weken aanwezig zijn gezien de fillers ook nog een beetje vocht aantrekken waardoor hun effect versterkt wordt.

RADIESSE

Radiesse is een duurzaam, injecteerbaar huidvulmiddel dat gebruikt wordt voor de augmentatie van zacht weefsel, zoals gelaatsrimpels, plooien en contouren. Radiesse is geen permanent vulmiddel.

Radiesse is het eerste vulmiddel dat niet alleen volumevervanging biedt voor rimpels, plooien en vetverlies, maar ook het lichaam stimuleert om nieuw collageen te produceren. Deze unieke werking herstelt de volheid en de contouren van een jeugdig, gezond uiterlijk met duurzame resultaten die gemiddeld een jaar of langer aanhouden.

Radiesse is uitermate veilig, biocompatibel en 100% biologisch afbreekbaar.

Radiesse wordt met een canule of een  dun naaldje geïnjecteerd. Alles wordt besproken met de arts.

Het effect van een behandeling met Radiesse is direct zichtbaar. In de opeenvolgende weken zal het resultaat zich nog verder verbeteren.

Het effect van Radiesse-behandelingen is langdurig.
Je hebt 12 tot 18 maanden plezier van uw behandeling met Radiesse. Met een kleine touch up behandeling tussendoor kan het resultaat nog langer aanhouden.
TIP
Wij adviseren u 3 maanden na de behandeling terug te komen om te controleren in hoeverre de gel is afgebroken en nieuw collageen is aangemaakt. De afbraak van de gel en de aanmaak van het collageen moet na 3 maanden gelijk zijn. Wanneer de afbraak van de gel groter is dan de collageen-aanmaak kan een touch up-behandeling oplossing bieden.
Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan. Dit zal snel verdwijnen en is goed te camoufleren met een foundation of poeder.
We raden aan geen gelaatsbehandelingen te boeken binnen de 14 dagen na de behandeling.

PROFHILO SKIN & BODY

Profhilo stimuleert het onderhuidse vetlaagje, waardoor de gezichtscontouren worden verstrakt en het gelaat jeugdiger wordt, zonder dat het wordt opgevuld. Dankzijde huidverbeterende eigenschappen van het hyaluronzuur, wordt de huid zachter, gehydrateerd en krijgt het een fantastische glow.

Profhilo is ondanks het gebruik van hyaluronzuur geen filler. Het stimuleert de huid in de plaats van deze op te vullen. Ideaal in combinatie met een filler of Botox behandeling of voor mensen die de stap naar botox of een filler ook te groot vinden.

Er zijn 2 behandelingen nodig met een tussenpose van een maand. De behandeling is nauwelijks pijnlijk en verloopt zeer snel.

Na 4-6 weken na behandeling wordt effect van jouw 1ste behandeling zichtbaar.  Na de 2de behandeling stijgt de aanmaak van collageen en elastine nog verder en verkrijg je het optimale resultaat.

De houdbaarheid is afhankelijk van de conditie van de huid en jouw levensstijl. Je verouderingsproces stopt namelijk niet door deze behandeling.
Wij adviseren om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden en deze te combineren met een maandelijkse tot 6 wekelijkse Hydrafacial om jouw huid gezond te houden.
Hydrafacial doe je best net voor de behandeling of 14 dagen erna.
Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn op de plaatsen waar gespoten is. Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan. Dit zal snel verdwijnen en is goed te camoufleren met een foundation of poeder.
We raden aan geen gelaatsbehandelingen te boeken binnen de 14 dagen na de behandeling.
Afspraak maken
Tarieven