Joepie zomerzon!!! Maar wat nu weer met die vervelende haartjes? Hoe je ze weg haalt en of je ze laat staan is een persoonlijke keuze. Je favoriete methode vinden is niet altijd makkelijk en kan een lange (lijdens)weg vol bochten zijn met witte lotions, tijdelijke pijn en ongewild bloederige knieën. Maar experimenteren is noodzakelijk. Wij zetten een aantal van deze methodes op een rijtje. Ideaal voor wie mooie, gladde benen wil deze zomer.

ONTHARINGSCREME 

Deze crèmes kunnen voor een rommeltje zorgen, dus gebruik je ze best in de badkamer. Het is een eenvoudige methode, niet duur en perfect voor wie pas begint met ontharen. Het lezen van de bijsluiter is echter heel belangrijk.

Hoe gebruiken?
Breng de crème aan op je benen en zorg ervoor dat elk stukje huid bedekt is. Kijk op de verpakking hoe lang de crème moet intrekken. Als de tijd om is, neem je de plastic spatel en schraap je de crème weg, of stap ne in de douche en spoel je je benen schoon.

Hoe voorbereiden?
Het enige wat je moet doen is de crème testen op een klein stukje huid om te kijken of je niet allergisch bent.

Hoe lang blijven de haartjes weg?
Ontharingscrèmes verdelgen de haartjes tot net onder het huidoppervlak dus je mag verwachten dat ze na twee tot drie dagen weer de kop opsteken.

 

EPILEREN 

Epileren heeft de slechte reputatie van meest pijnlijke ontharingsmethode. Maar, hoe vaker je het doet, hoe minder pijnlijk het wordt. En de lange termijn effecten zijn de pijn wel waard.

Hoe gebruiken?
Een epilator kan je op droge of natte huid gebruiken, afhankelijk van het type. Als je je benen nog nooit geëpileerd hebt, koop je best een apparaat dat in de douche gebruikt kan worden. Het warme water helpt om de haarzakjes losser te maken, waardoor het minder pijn doet. Ons advies: neem je tijd en begin met een stukje been dat niet zoveel pijn doet, zoals de kuiten. De huid dicht bij de enkel doet dan weer meer pijn en laat je best tot het einde zodat je al wat gewend bent aan het gevoel.

Hoe voorbereiden?
Exfoliëren en epileren gaan hand in hand. Wanneer het haar dunner wordt, komen er vaker ingegroeide haartjes voor, dus een zachte scrub is je beste vriend.
Wrijf met een handdoek over je benen als je deze droog wil epileren. Hierdoor help je de haartjes liften bij de wortel en krijg je een mooier (gladder) resultaat.
Om goed te kunnen epileren, moeten de haartjes een minimumlengte van 0,5 mm zijn.

Hoe lang blijven de haartjes weg?
Omdat epileren de haartjes verwijdert met wortel, krijg je niet snel stoppeltjes. Vaak duiken de haartjes pas na 3 tot 4 weken weer op. Een perfecte methode dus voor wie weinig tijd heeft.

 

SCHEREN

Er is een reden waarom deze methode de populairste is: goedkoop, makkelijk en super snel. Alleen oppassen voor scherpe mesjes.

Hoe gebruiken?
Scheren is meer dan alleen maar een scheermesjes over je huid bewegen. Wil je het beste resultaat, doe dan het volgende:

  • scheer met een nieuw mesje (gooi weg na 10 scheerbeurten), scheer tegen de richting van de haargroei in, en trek je huid strak op plekken waar ze minder strak is
  • duw niet te hard op je mesje maar laat het over je huid glijden
  • laat je haartjes even weken in water en gebruik scheergel in plaats van zeep

Hoe voorbereiden?
Haar wordt 60% makkelijker te scheren wanneer het eerst zacht gemaakt is in een een warm bad gedurende twee of drie minuten. De lengte van de haartjes speelt bij scheren geen rol, dus je kan het zo vaak doen als je wilt.

Hoe lang blijven de haartjes weg?
Niet lang. Het hangt af van je huidpatroon. Als je nat scheert (zoals het hoort) duiken de haartjes na 2 tot 3 dagen weer op. Bij droog scheren (hello, droge en gebroken huid!) komen ze na 24 uur alweer terug.

In onze blog van volgende week lees je hoe je je scheermesje een langer leven kan geven! 🙂

 

WAXEN

Waxen wordt, net als epileren, vaak als erg pijnlijk gezien. De pijn is echter maar tijdelijk en het feit dat de haartjes super lang wegblijven zorgt er voor dat dit een van de favoriete methodes is.

Hoe gebruiken?
Waxen laat je best aan een professional over. Je kan kits kopen voor thuisgebruik, maar je krijgt onmogelijk zelf alle haartjes weg zonder er een rommeltje van te maken.

Hoe voorbereiden?
Net zoals epileren is ook hier een peeling de beste voorbereiding. Het helpt om de ingegroeide haartjes te liften, en zorgt er voor dat de haartje op de dag van het waxen net iets makkelijker verwijderd kunnen worden wat zorgt voor minder pijn. Het is ook erg belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, dus drink vooraf veel water. Denk ook na wanneer je je afspraak boekt: de weken voor en na je ongesteldheid zijn het meest pijnlijk. Ook bij waxen is er een minimumlengte voor de haartjes zodat ze volledig verwijderd kunnen worden. Ze moeten zo’n 2 tot 5 mm lang zijn. Vraag het even na bij het salon waar je de afspraak maakt.

Hoe lang blijven de haartjes weg?
Na het waxen blijven je haartjes zo’n 4 tot 6 weken weg. Meer dan een maand geen zorgen meer of vervelende dons op je benen.

 

Bron www.hydrafacial.be