Het gaat opnieuw koud worden en onze handen zullen het weer zwaar te verduren krijgen. Je huid verliest vocht, wordt droog en je krijgt last van gespleten nagels. Deze week vertel ik hoe je je hier tegen kunt wapenen.

1. Vermijdt het gebruik van desinfecterende handgels en agressieve zepen of poetsproducten.

Ja het is heel gemakkelijk om snel tussen door je handen te reinigen met die oh zo leuke kleine tubes. Helaas bevatten deze handgels veel alcohol om antibacterieel te kunnen werken. Alcohol droogt de huid erg uit met als gevolg nog drogere handen.

Vermijdt tevens het gebruik van agressieve zepen of poetsproducten. Draag tijdens het poetsen steeds handschoenen. Je kan ze daarvoor zelfs even insmeren met een handcrème zodat deze tijdens jou poetsbeurt nog extra kan intrekken.

2. Smeren en nog eens smeren

Droge handen dien je vettig te houden met een rijke crème. Liefst elke keer als je je handen gewassen hebt want zeep en water drogen weer extra uit. Leg handcrèmes op verschillende plaatsen. Thuis, handtas, werk, …en zeker eentje op je nachtkastje. Wist je dat een handcrème ook voor je nagels werkt? Dus goed masseren op de nagelplaat en nagelriemen.

Last van gespleten nagels. Calcium, ijzer, eiwitten, zink en vitamine A en B zijn nodig om je nagels gezond te houden. Kies voor een rijke voedende handcrème. De handcrème van Clephar is hypoallergeen, bevat een Spf 15 en voorkomt en werkt preventief tegen pigmentvlekjes/ouderdomsvlekjes.

3. While you are sleeping…

Slapen = handen insmeren. Zet een tube op je nachtkastje zodat je het niet vergeet. Smeer een dikke laag en laat voldoende intrekken. Wil je extra verzorging? Draag dan katoenen handschoentjes terwijl je slaapt. Zo krijg je super zachte handen.

4. Warm houden en voldoende water drinken

In de wintermaanden voelt je huid altijd droger aan door verwarming en koude/warmte verschillen. Als je handen echter warm zijn, blijft je doorbloeding optimaal. Een goede doorbloeding activeert de stofwisseling, welke belangrijk is voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en sterker bindweefsel. Sterker bindweefsel houdt meer vocht vast met als gevolg minder uitdroging. Dus draag bij koud weer ALTIJD handschoenen en drink ook in de winter voldoende water om je vochtreserve aan te vullen.

5. Extra verzorging

Je geeft je lichaam en gelaat alle aandacht maar ook je handen mogen niet vergeten worden.  Laat je af en toe eens verwennen met een Huidverbeterende Manicure in jou instituut.

Wil je liever zelf aan de slag gaan? Klik dan hier om wat leuke DIY tips voor thuis te ontvangen.

© Beau Blog by Christel Willems – http://www.beau-beau.be